Tidligere mangeårig partner i EY er kritisk til at PwC skal utføre Norsk Industri-undersøkelser: – Dette arbeidet er opplagt i en gråsone

Gunnar Holm Ringen i PwC, som har oppdraget med å lede undersøkelsene, avfeier kritikken fra den tidligere revisjonspartneren.
KRITIKK: Instituttleder Finn Kinserdal (Innfelt) ved Handelshøyskolen i Bergen er kritisk til at PwC skal gjennomføre undersøkelsene. | Foto: NHH/Fredrik Varfjell (NTB)
KRITIKK: Instituttleder Finn Kinserdal (Innfelt) ved Handelshøyskolen i Bergen er kritisk til at PwC skal gjennomføre undersøkelsene. | Foto: NHH/Fredrik Varfjell (NTB)

Denne uken ble det kjent at styret i Norsk Industri utvider undersøkelsene av avgått administrerende direktør Stein Lier-Hansens bruk av organisasjonens representasjonsmidler. 

Det er Gunnar Holm Ringen, partner, advokat og statsautorisert revisor i PwC, som leder undersøkelsene. Ringen, som er leder for gransking og compliance i PwC, ledet også granskingen Norsk Industri fikk gjennomført av saken i fjor høst.

PwC har vært fast revisor for Norsk Industri i mange år. Det at arbeidsgiverorganisasjonen har bedt sin egen revisor om å gjøre undersøkelsene synes Finn Kinserdal ved Handelshøyskolen i Bergen, er problematisk. Han leder institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap ved Handelshøyskolen.

– Dette arbeidet er opplagt i en gråsone. Hvis granskingen kommer over at revisor ikke har gjort jobben sin, så blir PWC inhabile i samme sekund, sier han til E24.

Kinserdal var for øvrig partner i EY i perioden 2002 til 2016.

Gunnar Holm Ringen avviser kritikken overfor avisen.

– PwC har på oppdrag for styret i Norsk Industri gjennomført en utvidet revisjon med særlig fokus på seneste år. Når det har fremkommet nye opplysninger, har styret bedt oss om å utvide omfanget for den utvidende revisjonen, noe vi mener er innenfor vår rolle som revisor, skriver han.

Norsk Industri har ikke ønsket å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også