AdvokatWatch

– For noen kan være et behov for å bli minnet på hvordan etikken også spiller en rolle når man uttaler seg i sosiale medier

Advokatforeningen har kommet med anbefalinger for hvordan advokater skal bruke sosiale medier.

Foto: Colourbox

I forrige måned vedtok Advokatforeningens hovedstyre noen anbefalinger for advokaters bruk av sosiale medier.

Anbefalingen inneholder totalt sju punkter, og tar ifølge Advokatforeningen «sikte på å bidra til at advokater bruker sosiale medier på en etisk god og forsvarlig måte».

Advokatforeningen understreker at punktene er anbefalinger, og ikke et supplement eller tolkningsmomenter til Regler for god advokatskikk (RGA).

«Tenk over hvilken virkning din bruk av sosiale medier kan ha på ditt omdømme som advokat. Husk at det som først er lagt ut på nett spres fort og kan bli svært vanskelig å fjerne i ettertid. Også innhold som opprinnelig ble lagt ut i en privat sammenheng kan skade ditt renommé som advokat», heter det blant annet i anbefalingen.

Advokatbladet omtalte saken først. Til nyhetsmagasinet sier leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas, at de over flere år har mottatt henvendelser fra medlemmer som er usikre på hva som er greit å uttale seg om på nett og hvor grensene går.

– Vi har sett at det på toppen av Regler for god advokatskikk (RGA), for noen kan være et behov for å bli minnet på hvordan etikken også spiller en rolle når man uttaler seg i sosiale medier, sier han.

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch