– For noen kan være et behov for å bli minnet på hvordan etikken også spiller en rolle når man uttaler seg i sosiale medier

Advokatforeningen har kommet med anbefalinger for hvordan advokater skal bruke sosiale medier.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I forrige måned vedtok Advokatforeningens hovedstyre noen anbefalinger for advokaters bruk av sosiale medier.

Anbefalingen inneholder totalt sju punkter, og tar ifølge Advokatforeningen «sikte på å bidra til at advokater bruker sosiale medier på en etisk god og forsvarlig måte».

Advokatforeningen understreker at punktene er anbefalinger, og ikke et supplement eller tolkningsmomenter til Regler for god advokatskikk (RGA).

«Tenk over hvilken virkning din bruk av sosiale medier kan ha på ditt omdømme som advokat. Husk at det som først er lagt ut på nett spres fort og kan bli svært vanskelig å fjerne i ettertid. Også innhold som opprinnelig ble lagt ut i en privat sammenheng kan skade ditt renommé som advokat», heter det blant annet i anbefalingen.

Advokatbladet omtalte saken først. Til nyhetsmagasinet sier leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas, at de over flere år har mottatt henvendelser fra medlemmer som er usikre på hva som er greit å uttale seg om på nett og hvor grensene går.

– Vi har sett at det på toppen av Regler for god advokatskikk (RGA), for noen kan være et behov for å bli minnet på hvordan etikken også spiller en rolle når man uttaler seg i sosiale medier, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også