Kravene mot Sjølies konkursbo har økt med i overkant av 20 millioner kroner

Det viser årsrapporten for den tidligere advokatens personlige konkursbo.
Halstein Sjølie ble i Oslo tingrett i oktober dømt til fem og et halvt års fengsel. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Halstein Sjølie ble i Oslo tingrett i oktober dømt til fem og et halvt års fengsel. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var i november i fjor det ble åpnet konkurs mot Halstein Sjølie.

Den tidligere advokaten ble i begynnelsen av oktober i år dømt til fengsel i fem og et halvt år for grovt underslag og grovt bedrageri.

Kravene mot Sjølie er nå opp i 126,5 millioner kroner, går det frem av årsrapporten for hans personlige konkursbo. Årsrapporten ble sendt til Telemark tingrett torsdag, skriver Vest-Telemark blad.

Det er partner Lill Kristin Nilsen i Advokatene Kåsa & Nilsen som er bostyrer. Ingen av kravene er prøvd av boet og det er uvisst når bobehandlingen kan avsluttes, opplyser bostyreren til VTB.

AdvokatWatch har forsøkt å komme i kontakt med Nilsen, uten å lykkes.

Hevder han betalte for mye i skatt

Hvilke verdier som finnes i boet, er uklart.

Sjølie hevder at han har betalt for mye i skatt da han blåste opp omsetningen i advokatfirmaet for å bedre utsiktene til å få lån. Er Skatteetaten av samme oppfatning, kan det være snakk om flere hundre tusen kroner som kan bli tilført boet, sier Nilsen til VTB.

Konkursboet er også involvert i to tvister – den ene står mellom Sjølies konkursbo og Morgedal Hotell Drift sitt konkursbo, mens den andre står mellom Sjølies konkursbo og to tidligere advokater ved advokathuset Liljedahl i Moss, hvor Sjølie var advokat.

Boet råder nå over 160.000 kroner fra salget av en hytte i Valdres.

Gjensidige med krav på 53 millioner kroner

Da Sjølie praktiserte som advokat og eiendomsmegler hadde han ansvarsforsikring hos Gjensidige forsikring. Selskapet er nå den største kreditoren, med et krav på 53 millioner kroner.

Den nest største kreditoren er konkursboet til Morgedal Hotell Drift, med et krav på 31,5 millioner kroner, mens Nordea har et samlet krav mot Sjølies konkursbo på drøyt 18 millioner kroner.

Det eneste kravet som har prioritet, er Skatteetatens krav på 4,3 millioner kroner. De øvrige kravene utgjør 121,8 millioner kroner.

Halstein Sjølie anker ikke dommen

– Jeg taklet ikke livet og de utfordringer jeg hadde tatt på meg 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også