Melder seg ut av Advokatforeningen

Nils Christian Nordhus blir ikke med på advokatstreiken.
Advokat Nils Christian Nordhus. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Advokat Nils Christian Nordhus. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Etter at Støre-regjeringen ikke imøtekom Advokatforeningens tre krav da den la frem sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2022 mandag i forrige uke, har norske advokater aksjonert.

Streiken som startet tirsdag går ut på at medlemmer i foreningen nekter å la seg oppnevne som forsvarere i saker for Høyesterett. Saker som alt er berammet frem til 16. desember, berøres ikke.

Mandag har advokat Nils Christian Nordhus besluttet å melde seg ut av Advokatforeningen. Det bekrefter han i en e-post til Rett24.

Valget har han tatt etter dialog med aksjonskomiteen.

Bakgrunnen for forsvarerens avgjørelse er at Høyesteretts ankeutvalg onsdag besluttet at en sak som gjelder utlevering av en polsk borger etter arrestordreloven skal behandles i Høyesterett.

Nordhus forsvarer den polske mannen.

– Usikkerhet rundt om saken kan berammes i tråd med advokatønske, og trenering av berammelse, er under disse betingelser helt uforenlig med forsvarlig ivaretakelse av hans interesser, skriver Nordhus i en e-post til Rett24.

Jon Wessel-Aas, som er leder i Advokatforeningen, sier til Rett24 at de ikke bestemmer over valgene den enkelte advokat tar.

– Tvert om, advokater er uavhengige i sin forsvarergjerning. Det prinsippet respekterer vi selvfølgelig, uttaler Wessel-Aas.

AdvokatWatch har spurt Merete Smith, som er generalsekretær i Advokatforeningen, om det er flere advokater som har meldt seg ut av foreningen etter at streiken startet. Det er det ikke, forteller hun.

SV vil øke rettshjelpssatsen med 50 kroner i timen 

Advokatforeningen bekrefter streik: – Vil vare så lenge det er nødvendig for å oppnå de kravene vi har

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også