AdvokatWatch

Wikborg Rein er partner i jordomseiling – nå er det koronasmitte om bord på «Statsraad Lehmkuhl»

En av mannskapet om bord på «Statsraad Lehmkuhl», som for tiden er på jordomseiling med støtte fra Wikborg Rein, har fått påvist Covid-19.

«Statsraad Lehmkuhl». Bildet er tatt i sommer i forbindelse med at skipet var på vei inn til Lysebotn på Blinkfestivalen i Sandnes. | Foto: Carina Johansen / NTB

Det går fram av en melding på ekspedisjonens nettsider.

Skipet ligger for tiden utenfor New York havn. Det er totalt 94 personer om bord. Alle ble testet fortløpende, og ingen flere var positive, opplyser ekspedisjonen.

Personen som testet positivt mønstret på i Miami.

Wikborg Rein er partner i jordomseilingen, som har fått navnet The One Ocean Expedition.

Specialist Counsel Elise Johansen i Wikborg Rein snakket med AdvokatWatch om ekspedisjonen i september. På spørsmål hva advokatfirmaet får ut av å være partner i ekspedisjonen, svarte Johansen at prosjektet står godt til Wikborg Reins verdier, historie og strategiske satsingsområder.

Hun viste til at firmaet har lange tradisjoner som et maritimt selskap, og har jobbet tett med maritime aktører i nesten 100 år.

– Et prosjekt som setter søkelyset på havenes tilstand og har som formål å bidra til økt kunnskap gjennom vitenskapelig forskning er i tråd med våre egne og våre klienters forventninger om hva som er sentralt for aktører i den maritime næringen, sa Johansen den gangen.

Wikborg Rein har for øvrig omtalt ekspedisjonen i mandagens luke av advokatfirmaets julekalender, men nevner ikke smittetilfellet om bord.

«Statsraad Lehmkuhl» skal etter planen ligge i New York til 4. januar. Da settes kursen først mot Newport i USA, og så over Atlanteren til Horta på Azorene, heter det i meldingen. Skipet skal seile 55.000 nautiske mil, og besøke 36 havner over hele verden.

Wikborg Rein-advokat: – Jeg har ikke vært borti en så rask utvikling av et rettsområde før

Wikborg Reins senioradvokat i Kina: – Vi er i en unik posisjon

Wikborg Rein skal hjelpe til med personopplysningsarbeidet i Nærings- og fiskeridepartementet 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch