Advokatkrangel ender hos Disiplinærnemnden

Advokat Gunn Kathrine Stangvik ble klaget inn av tidligere en klient. Nå klager hun selv inn advokaten, som var hennes prosessfullmektig i saken, for Disiplinærnemnden.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det skriver iFinnmark.

Advokat Gunn Kathrine Stangvik ble klaget inn av en tidligere klient. Saken var berammet til 19. mai i Indre og Østre Finnmark tingrett.

Like før behandlingen ble saken trukket av den tidligere klientens nye advokat. Stangvik var gjennom sitt advokatvirke forsikret av Gjensidige Forsikring, og fikk oppnevnt advokat Karoline Henriksen som sin prosessfullmektig. Henriksen skal ha samtykket til at saken ble trukket.

Avisen skriver at stridens kjerne om dette var et forlik eller ikke. Stangvik samtykket nemlig aldri til et forlik i saken.

Tingretten avga 17. juni en kjennelse, der saken mellom Stangvik og hennes tidligere klient ble hevet, og partene måtte dekke sine egne saksomkostninger. Stangvik anket kjennelsen, men lagmannsretten forkastet den.

Nå har Stangvik klaget inn sin advokat, Karoline Henriksen, til Disiplinærnemnden. I klagen skriver hun blant annet:

«Advokat Henriksen og selskapet har «umyndiggjort» meg i min egen rettssak. Selskapet har fått avgjørende innflytelse på sakens utfall, hvilket er en svært alvorlig feil».

Stangvik mener Henriksen ikke har fulgt opp hennes interesser, og sier hun føler seg sveket og fullstendig overkjørt.

Advokat Henriksen sier til avisen, at hun og Stangvik har ulik oppfatning av de faktiske og rettslige forhold. Hun legger til at hun ikke kommenterer saker som står for retten eller til behandling andre steder.

På spørsmål om det var et forlik, svarer Henriksen:

– Det var ikke noe forlik. Motparten trakk saken.

Advokatfirma med utvidelsesplaner: – Vil gi oss rom for den veksten vi ser for oss de neste to-tre årene 

Dette blir BAHRs tilholdssted i Bergen

Han starter nytt advokatfirma i Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også