AdvokatWatch

– Min jobb er å være advokat og holde meg til det juridiske – ikke være talsmann

Anders Behring Breiviks forsvarer, Øystein Storrvik, ønsket ikke å være den terrordømtes «PR-agent».

Forsvarer Øystein Storrvik under andre dag av rettssaken der terrordømte Anders Behring Breivik begjærer seg prøveløslatt. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Denne uken startet rettsbehandlingen av terrordømte Anders Behring Breiviks krav om løslatelse.

Breiviks forsvarer er Øystein Storrvik. I et intervju med TV2 forteller Storrvik at Breivik ønsket at han skulle være mer ute i mediene på vegne av klienten - noe advokaten ikke ønsket.

Breivik uttalte torsdag i retten at han var skuffet over at Storrvik ikke tok på seg rollen som «PR-agent», som Breivik selv beskriver det. Den terrordømte skal deretter ha sendt brev til rundt 500 advokater, men valgte til slutt å ikke bytte advokat.

Storrvik bekrefter overfor TV2 at Breivik sendte ut brev, og advokatene ble rangert etter hvor villige de var til å være talsmann for ham. På spørsmål fra TV2 om hvorfor Storrvik har hatt kvaler med å være mer aktiv i den rollen, svarer advokaten:

– Fordi det ikke er min jobb. Min jobb er å være advokat og holde meg til det juridiske – ikke være talsmann. Det ville vært misbruk av den tilliten jeg har, i og med at jeg har fri kommunikasjon med ham.

Storrvik la torsdag ned påstand om at Breivik må prøveløslates.

Thommessen saksøkte oppløst selskap 

Forsvarer Kongsberg-siktede: – Tenkte det kom til å bli knalltøft, og det har det blitt

Håkon Danielsen fikk advokatbevillingen suspendert før jul – torsdag skal tingretten ta stilling til om vedtaket er ugyldig 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch