AdvokatWatch

Stiller opp som gratis vikarlærere i rettslære: – Det spøkes jo med at advokater kun gjør ting for penger

Advokatfirmaet Alver tok oppfordringen fra Lillehammer kommune på strak arm.

Daglig leder i Alver, Lars Harald Rylandsholm. | Foto: Alver

For litt over en uke siden la Lillehammer kommune ut en melding på sine nettsider med overskriften «Er du vår koronaressurs?».

I meldingen står det at det forventes at koronasmitten i kommunen øker kraftig i de kommende ukene, og at kommunens kriseledelse derfor ønsker å få en oversikt over personer som kan tenke seg å hjelpe til med små og store kommunale oppgaver i løpet av de kommende ukene dersom det blir nødvendig.

Nå har Alver meldt seg på dugnaden.

 «Det er varslet et høyt smittetrykk fremover, med de konsekvenser dette har for samfunnet. Vi tar del i den nasjonale dugnaden og stiller som gratis vikarlærere i rettslære på Lillehammer VGS dersom behovet skulle oppstå.», skriver de i en melding på LinkedIn, og viser til en artikkel i lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen.

Ifølge avisen tilbyr Linn Heen Bjerkelund, Nicolai Løland Dolva, Thomas Sandvold Lønstad og Fredrik Alver seg å stille på kort varsel som vikarlærere. Alle de fire er tidligere elever ved skolen.

– Det er hyggelig å kunne bidra til gammelskolen. Hvis det blir sykefravær blant lærerne, så vil vi gjerne bruke noen timer til å gjennomføre forelesninger i rettslære, sier advokat Nicolai Løland, som for øvrig har en deltidsstilling som lektor på NTNU på Gjøvik.

Daglig leder i Alver, Lars Harald Rylandsholm, mener det er viktig å vise at advokater tar samfunnsansvar.

– Det spøkes jo med at advokater kun gjør ting for penger. Men det er viktig for oss å være en del av lokalsamfunnet og gi vårt bidrag. Det er mye vi gjør som er dugnad inn mot forretningsliv, idrett og kultur, sier Rylandsholm, som legger til at det også kan være god trening for advokatene selv.

Thomas Sandvold Lønstad har fått sin advokatbevilling 

CMS Kluge har overlevert evalueringsrapport til fylkesommune - så mye har advokatfirmaet fakturert hittil

Han markerte 40-årsdagen med partnerstatus

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch