Mener advokatfullmektigens tidligere jobb har hatt innvirkning på kommunens saksbehandling: – Virker ikke beroligende

Advokatfullmektig Laila Falck har tidligere vært byggesakssjef i Tromsø kommune.
Advokatfullmektig Laila Falck. | Foto: Linnet & Co Advokatfirma
Advokatfullmektig Laila Falck. | Foto: Linnet & Co Advokatfirma

Det er en av partene i en nabokonflikt i Tromsdalen som stiller spørsmål ved om advokatfullmektig Falcks tidligere jobb som byggesakssjef i Tromsø kommune har hatt innvirkning på kommunens saksbehandling da den nylig fattet et vedtak.

Kommunen vedtok nylig at en støttemur som ble etablert etter byggingen av tre nye boliger, godkjennes. Det ble først søkt om godkjenning etter at det var opprettet en ulovlighetssak, skriver Nordlys. Det faller ikke i god jord hos nabo Jenny Richardsen.

Hun reagerer via advokat Eskild Freibu på det hun beskriver som «en flerårig nær jobbrelasjon og underordningsforhold mellom saksbehandlerne i Tromsø kommune og søkers advokat», og mener saksbehandlerne i kommunen burde erklært seg inhabil.

«At en slik komplisert nabosak har vært behandlet uvanlig raskt i en kommunal sammenheng og i favør av den som ber om fravik fra firemetersgrensa, virker ikke beroligende for min klient», skriver Richardsens advokat i et brev til kommunen, ifølge Nordlys.

Det var Laila Falck som søkte om godkjenning av støttemuren på vegne av boligbyggeren i Tromsdalen. Hun er i dag ansatt som advokatfullmektig i Linnet og Co. Advokatfirma, men har tidligere vært byggesakssjef og seksjonsleder for byutvikling i kommunen.

Byggesaksenheten har til nå ikke vurdert seg selv om inhabil i saker der Falck er involvert som advokatfullmektig, opplyser konstituert enhetsleder Anne-Marte Tøgersen til Nordlys.

Falck skriver selv følgende i en e-post til avisen:

«Som advokatfullmektig representer jeg en klient og ivaretar selvsagt klientens interesser i denne saken. Min person har ingen betydning. Det er Tromsø kommune som til enhver tid må vurdere og forholde seg til forvaltningslovens bestemmelser», og legger til at hennes prinsipaler «... hele tiden følger opp at min yrkesutøvelse er i tråd med de reglene vi er underlagt som advokater».

Kommunen har åtte ukers frist til å svare på Richardsens klage.

Eskild Freibu driver verdens nordligste advokatfirma: – Skjønner godt at mange mister pusten når de kommer hit for første gang

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også