Advokatforeningen avslutter streiken når eventuell mekling starter

Advokatforeningens godtar forslaget fra justisminister Emilie Enger Mehl, og avslutter streiken når eventuell mekling går i gang.
Norges Høyesterett. | Foto: Stian Olsen
Norges Høyesterett. | Foto: Stian Olsen

9. november i fjor startet Advokatforeningen en streikeaksjon i Høyesterett, som en konsekvens av at Støre-regjeringen ikke imøtekom organisasjonens krav da de la frem sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet for 2022.

Ifølge Advokatforeningen har målet med streiken vært å få forhandlingsrett om rettshjelpssatsen, å få en bærekraftig rettshjelpssats og å reversere halveringen av reisesalæret. Førstnevnte har vært det aller viktigste kravet for Advokatforeningen.

Det har vært en rekke møter mellom justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Advokatforeningen, uten resultat. Partene har også utvekslet flere brev.

Rett før helgen avslørte AdvokatWatch, at justisministeren hadde akseptert Advokatforeningens forslag om at Riksmekler Mats Ruland, sammen med Tor-Aksel Busch, skal opptre som nøytral tredjeperson i den videre dialogen.

«Jeg er klar til å engasjere Busch og Ruland og komme i gang med den videre dialogen så snart Advokatforeningen har bekreftet at aksjonen er avsluttet», skrev Mehl i sitt brev.

Nå bekrefter Advokatforeningen, at de vil avslutte aksjonen, når eventuell mekling starter.

«I Advokatforeningen er vi glad for at statsråden har bidratt til at vi får dialogen i et konstruktivt spor, og at vi nå er enige om at vi skal engasjere Mats Ruland og Tor-Aksel Busch til å hjelpe oss med å finne en løsning på konflikten», skriver leder Jon Wessel-Aas i et brev til Emilie Enger Mehl.

Advokatforeningen krever en konsentrert mekling, med en tidsfrist, og vil avslutte aksjonen i det meklingen starter.

Wessel-Aas foreslår avslutningsvis at foreningen og departementet kontakter Busch og Ruland for å avtale tidspunkt, med tanke på bistand, og at partene og blir enige om den nærmere innretningen av dialogen/meklingen.

Justisministeren aksepterer forslag fra Advokatforeningen – Mats Ruland kan tre inn i dialogen sammen med Tor-Aksel Busch

Advokatstreiken: – Vi håper og tror at det er mulig å komme til en løsning i løpet av kort tid 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også