Avslutter samarbeid med kommune: – På kort sikt vil vi måtte innhente juridisk rådgivning fra eksterne advokatkontorer

Fem sørlandskommuner har i flere år samarbeidet om et interkommunalt jussnettverk. Nå vil kommunedirektøren i Arendal at Grimstad skal tre ut av samarbeidet.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I en e-post adressert til kommunedirektør Magnus Mathiesen og organisasjonssjef Olav Kavli i Grimstad varsler kommunedirektøren i Arendal, Harald Danielsen, at han sier opp samarbeidsavtalen om det interkommunale jussnettverket med Grimstad kommune.

Grimstad Adressetidende og Agderposten har fått tilgang til e-posten hvor kommunedirektør Danielsen redegjør for årsaken:

«I en lang periode nå har det fra folkevalgte i Grimstad vært reist en rekke spørsmål som mistenkeliggjør samarbeidet som sådan, og rører ved de 5 juristenes faglige og personlige integritet», hevder Danielsen i e-posten til sin motpart i Grimstad.

Noen få dager senere fikk Danielsen svar fra Mathisen.

«Jeg bekrefter å ha mottatt oppsigelsen på avtalen om felles samarbeid om juridisk rådgivning. Vi er innstilt på å finne en smidig løsning på avslutning av samarbeidet, og vi vil se på nødvendige tiltak slik at overgangsperioden blir så kort som mulig. Så snart vi har sett nærmere på dette vil jeg ta kontakt med sikte på at vi kan bli enige om en endelig sluttdato for samarbeidet om juridisk rådgivning», svarer kommunedirektøren i Grimstad.

Politikerne i Grimstad stiller seg uforstående til Danielsens utspill.

Kommunedirektørene i Grimstad, Froland, Vegårshei og Risør har de siste tre årene tatt del i jussnettverket i Arendal. Ifølge Danielsen skal samarbeidet videreføres, bare uten Grimstad.

Kommunedirektør Mathisen i Grimstad sier til Grimstad Adressetidende at han nå vil bruke tid på å finne ut om kommunen skal løse situasjonen ved kjøpe eksterne juristtjenester, inngå samarbeid med andre eller bygge opp et eget tilbud internt.

– På kort sikt vil vi måtte innhente juridisk rådgivning fra eksterne advokatkontorer, skriver han i en e-post til kommunestyret onsdag ettermiddag hvor han orienterer om oppsigelsen.

Da EY fikk oppdraget, sendte advokatfirmaet i Bodø inn klage – nå får kommunen kritikk 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også