AdvokatWatch

– Jeg har hørt flere advokater si at det er viktig å vende hver stein i saken for retten når man jobber i rettssalen. Det er jeg ikke enig i

Partner Nadia Christina Hall i Elden Advokatfirma mener advokater må skille relevant fra ikke-relevant når man er på jobb i retten.

Partner og styreleder Nadia Christina Hall i Elden Advokatfirma. | Foto: Elden Advokatfirma

Det er i et intervju med livsstilsmagasinet D2, at partner og styreleder Nadia Christina Hall i Elden Advokatfirma, deler sine rutiner og beste tips profesjonelt og privat.

– Jeg har vært i Elden siden 1999 og har ikke kjedet meg én dag på jobb, sier hun.

Hall ble partner i 2002, og fikk styreleder-vervet i 2021.

Hall får spørsmål om hva hun ofte får høre i advokatbransjen, men som egentlig er et dårlig råd.

– Jeg har hørt flere advokater si at det er viktig å vende hver stein i saken for retten når man jobber i rettssalen. Én ting er grundig forberedelse, men at man skal vende hver stein for retten er jeg ikke enig i. Å lage støy om alt mulig i saken gjør at de store poengene drukner og forsvinner i materien. Det handler om å skille relevant fra ikke-relevant, svarer hun.

Hun mener den viktigste egenskapen å ha i en rettssal, er å være til stede og ikke låse seg fast i et manus.

– Det kan for eksempel være et vitne som forklarer seg annerledes enn ventet, som gjør at saken tar en annen vending. Man skal kunne justere seg etter sakens utvikling og ha kontroll. Hvis du ikke evner det, blir det vanskelig å være i en rettssal.

I 2020 etablerte hun sitt eget advokatfirma. Nå jobber hun i Elden: – Jeg ønsket å bruke mer tid på det faglige og selve advokatrollen

Elden Advokatfirma og Motvind Norge har inngått forlik

Elden-partner Inger Zadig kjenner seg igjen i beskrivelsene i anonymt blogginnlegg: «Ene og alene årsaken til at jeg flyktet fra forretningsadvokatbransjen» 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch