AdvokatWatch

– Umiddelbart fremstår kostnadene ved bobehandlingen som meget høye

Flere reagerer på prislappen på bobehandlingen etter sykkel-VM i Bergen i 2017.

Bostyrer Arne Laastad, her avbildet ved en annen anledning, får kritikk fra flere av kreditorene etter sykkel-VM i Bergen i 2017. | Foto: Marit Hommedal / NTB

Tirsdag meldte flere medier at det kun er 2,6 millioner kroner igjen til fordeling mellom kreditorene etter mesterskapet for fem år siden når behandlingen av konkursboet til arrangørselskapet er fullført.

13,8 millioner kroner er gått til juridisk bistand (2,6 millioner kroner), honorar til bostyrer (4,7 millioner kroner), honorar til borevisor (5,7 millioner kroner) og andre utgifter (800.000 kroner) i forbindelse med at arrangørselskapet har vært under konkursbehandling.

Flere aktører er kritiske til prislappen på bobehandlingen.

– Umiddelbart fremstår kostnadene ved bobehandlingen som meget høye, sier advokat Kai Knudsen til Bergensavisen.

Wigemyr & Co-partneren jobber med konkursbo og har bistått Norges Cykleforbund (NCF) i arbeidet etter sykkel-VM i 2017.

Forbundet kan komme til å levere en innsigelse mot bostyrers håndtering av konkursboet, bekrefter Knut Glad, styremedlem i NCF og managing partner i Føyen, overfor Bergensavisen.

Bostyrer Arne Laastad, som har jobbet med bobehandlingen sammen med sin sønn, advokat Ådne Laastad, sa tirsdag at de begge mener valgene i behandlingen har vært grundig begrunnet.

– Vi har full forståelse for at kreditorene gjerne ville hatt en større utbetaling. Dette hadde de også fått dersom kravet mot fylkeskommunen og kravet om merverdiavgiftskompensasjon hadde ført frem. Samtidig er det et faktum at det ved slike arrangement er stor fare for underskudd, og at en rekke leverandører her har tatt betydelig risiko, svarer duoen når BA konfronterer dem med kritikken fra NCF og andre kreditorer.

Konkursboet etter sykkel-VM i Bergen i 2017 er nå avsluttet: Nærmere 14 millioner kroner brukt på advokater og revisor 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch