Ny disiplinærklage mot Elden

Faren til Birgitte Tengs' fetter har sendt inn en klage på John Christian Elden.
Advokat John Christian Elden. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Advokat John Christian Elden. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

I forrige måned ble advokat John Christian Elden meddelt kritikk for å ha opptrådt i strid med ett punkt i Regler for god advokatskikk (RGA).

Beslutningen kom etter at artisten Kim Wigaard i desember i fjor klaget Elden inn til disiplinærutvalget for brudd på reglene om interessekonflikt.

Nå skal Advokatforeningens disiplinærutvalg på nytt ta stilling til en klage mot Elden. Denne gangen er det faren til Birgitte Tengs' fetter, som har klaget inn Elden fordi han mener advokaten har hatt en dobbeltrolle i Birgitte Tengs-saken, skriver TV2.

Faren hevder i klagen, at Elden har hatt et motiv for å hindre gjenåpning av erstatningssaken mot fetteren. Fetteren ble frikjent for drapet på Tengs i 1998, men ble dømt i lagmannsretten til å betale erstatning til foreldrene til kusinen. Dommen har aldri blitt opphevet.

Elden avviser anklagene, og sier til TV2, at han ikke er kjent med klagen.

Passerte 200 millioner kroner i omsetning for første gang

Disiplinærutvalget mener Elden har opptrådt i strid med regler for god advokatskikk på ett punkt: – Advokater må tåle kritikk

I september i fjor sa han at han antakelig kom til å gi seg som advokat i løpet av ett år. Nå skal Arvid Sjødin bistå Per Orderud 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også