Bane Nor brukte millionbeløp på advokatbistand fra fire firmaer

Det statlige foretaket behøvde bistand i forbindelse med fire søksmål fra ansatte.
Bane Nor, her illustrert ved gjennomslaget i Nordens lengste jernbanetunnel på Follobanen, brukte flere millioner kroner på advokattjenester i løpet av fjoråret. | Foto: Tore Meek / NTB
Bane Nor, her illustrert ved gjennomslaget i Nordens lengste jernbanetunnel på Follobanen, brukte flere millioner kroner på advokattjenester i løpet av fjoråret. | Foto: Tore Meek / NTB

Det er Aftenposten som skriver at Bane Nor har brukt over 4,6 millioner kroner på advokatbistand i forbindelse med fire søksmål fra ansatte i 2021 og påfølgende behandling i rettsapparatet.

Bane Nor har rammeavtaler med fire advokatfirmaer – Thommessen, Wiersholm, CMS Kluge og Haavind.

Nina Aasmundsen, som er kommunikasjonssjef i Bane Nor, skriver til Aftenposten at «Vi er avhengig av ekstern juridisk kompetanse ettersom slik kompetanse og kapasitet ikke foreligger internt».

Foretakets egne juridiske avdeling består av 18 advokater og fullmektiger, men disse håndterer kun «regulatoriske forhold», anskaffelser, kontrakter og eiendomsrett», opplyser Bane Nor.

Aftenposten skriver at alle de fire sakene handlet om oppsigelser eller avskjedigelser, som de ansatte mente var usaklige. Bane Nor vant to av sakene, én sak endte med et forlik og én sak ble trukket av saksøkeren to uker før hovedforhandlingen skulle avholdes.

Bane Nor har reist krav på til sammen 1,3 millioner kroner i sakskostnader i de to sakene foretaket gikk seirende ut av.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også