– Advokatkontoret blir mer en hub, og vi har ingen vekstambisjoner

Det er gått fem år siden Finn Håkon Jørstad startet opp et nytt advokatfirma, som ifølge ham selv, ikke er opptatt av vekst.
Finn Håkon Jørstad. | Foto: Advokatfirmaet Jørstad
Finn Håkon Jørstad. | Foto: Advokatfirmaet Jørstad

Sommeren 2017 etablerte Finn Håkon Jørstad Advokatfirmaet Jørstad AS i Harstad. Den gangen kom han fra Advokatfirmaet Finn, som han også var med på å grunnlegge.

Til iHarstad sier Jørstad at drivkraften bak at han gikk ut av Finn var for å ha en mer fleksibel hverdag da advokatfirmaet var begynt å bli av en viss størrelse, og han selv hadde mye ulike ting han ville gjøre i livet, utenom selve advokatjobben. Jørstad er blant annet styreleder i en rekke selskap, for eksempel Harstad Maskin og Nordkraft.

– Det var helt udramatisk. Firmaet var så robust og godt innarbeida at det var ikke noe problem å trekke seg ut, sier Jørstad om avgangen i Finn.

I dag består Advokatfirmaet Jørstad av Finn Håkon Jørstad, advokat Henrik Bahr og advokatfullmektig Synne Vang. Firmaet bistår hovedsakelig små og mellomstore bedrifter, samt privatpersoner i Hålogalandsregionen, og omsatte for 4,3 millioner kroner i 2021.

Finn Håkon Jørstad understreker overfor iHarstad, at det har gått over all forventning med det hans nye advokatfirma. Han sier firmaet ønsker å være liten og smidig, med stor grad av fleksibilitet, der vekst ikke står i sentrum.

– Advokatkontoret blir mer en hub, og vi har ingen vekstambisjoner. Målet er å ha en god arbeidsplass og å gjøre en god jobb for klientene, men i tillegg kunne ha et innholdsrikt og fornuftig liv. Det er det vi har som filosofi, sier han til avisen.

Mens Advokatfirmaet Jørstad altså ikke bryr seg nevneverdig om vekst, er ambisjonen en helt annen hos hans tidligere firma Finn.

– Vår ambisjon har hele tiden vært å bli det største advokatfirmaet i Nord-Norge med lokalt eierskap, og i fjor tok vi nok et skritt i riktig retning med en omsetningsøkning på 4,4 millioner kroner fra året før, uttalte partner og daglig leder Morten Dragvik Elvevoll i Finn til AdvokatWatch i mai.

– Vår ambisjon har hele tiden vært å bli det største advokatfirmaet i Nord-Norge med lokalt eierskap, og i fjor tok vi nok et skritt i riktig retning

De 10 største advokatfirmaene i Nord-Norge

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også