Bransjerapport: Halvparten av ansatte i norske advokatfirmaer har vurdert å bytte jobbe det siste halvåret

Balanse mellom jobb og fritid er den viktigste grunnen til at ansatte i advokatfirmaer vurderer å forlate den nåværende jobben.
Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway. | Foto: Karnov Group Norway
Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway. | Foto: Karnov Group Norway

Mandag lanseres rapporten «Fremtidens Jurist», som tar for seg den juridiske bransjen i Skandinavia, ifølge en pressemelding fra det juridiske forlaget Karnov.

Rapporten er ferdigstilt i samarbeid med det uavhengige analysebyrået Kantar, og basert på svar fra mer enn 3100 heltidsansatte jurister fra offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer i Skandinavia. I Norge er antall respondenter 429, hvorav 21 prosent jobber i advokatfirmaer (12 prosent større advokatfirma, 4 prosent mellomstort advokatfirma og 5 prosent mindre advokatfirma).

Rapporten viser at det 48 prosent av ansatte i norske advokatfirmaer har vurdert å slutte i sin nåværende jobb de siste seks månedene. Det er flest menn i alderen 23-49 år, som tenderer til å forlate norske advokatfirmaer, viser rapporten.

Ifølge rapporten er balanse mellom jobb og fritid den viktigste grunnen til at ansatte i advokatfirmaer vurderer å forlate den nåværende jobben. Dessuten har stressnivået som oppleves og samsvaret mellom personlige verdier og bedriftens verdier også en innvirkning på om juristene vurderer å si opp, opplyses det om.

– Både krav og forventninger har endret seg under pandemien. Mange jurister krever fleksible løsninger og god balanse mellom jobb og fritid. Den høye andelen jurister som vurderer å skifte jobb, bør være en skikkelig wake up-call for norske arbeidsgivere. Dette er særlig kritisk i en situasjon der det er mangel på jurister hos en rekke arbeidsgivere, sier Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway.

Hele rapporten, som også inneholder en redegjørelse rundt status på teknologi og bærekraft i bransjen, kan du lese her.

Grette inngår avtale med Karnov 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også