AdvokatWatch

Bransjerapport: Halvparten av ansatte i norske advokatfirmaer har vurdert å bytte jobbe det siste halvåret

Balanse mellom jobb og fritid er den viktigste grunnen til at ansatte i advokatfirmaer vurderer å forlate den nåværende jobben.

Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway. | Foto: Karnov Group Norway

Mandag lanseres rapporten «Fremtidens Jurist», som tar for seg den juridiske bransjen i Skandinavia, ifølge en pressemelding fra det juridiske forlaget Karnov.

Rapporten er ferdigstilt i samarbeid med det uavhengige analysebyrået Kantar, og basert på svar fra mer enn 3100 heltidsansatte jurister fra offentlig sektor, privat sektor og advokatfirmaer i Skandinavia. I Norge er antall respondenter 429, hvorav 21 prosent jobber i advokatfirmaer (12 prosent større advokatfirma, 4 prosent mellomstort advokatfirma og 5 prosent mindre advokatfirma).

Rapporten viser at det 48 prosent av ansatte i norske advokatfirmaer har vurdert å slutte i sin nåværende jobb de siste seks månedene. Det er flest menn i alderen 23-49 år, som tenderer til å forlate norske advokatfirmaer, viser rapporten.

Ifølge rapporten er balanse mellom jobb og fritid den viktigste grunnen til at ansatte i advokatfirmaer vurderer å forlate den nåværende jobben. Dessuten har stressnivået som oppleves og samsvaret mellom personlige verdier og bedriftens verdier også en innvirkning på om juristene vurderer å si opp, opplyses det om.

– Både krav og forventninger har endret seg under pandemien. Mange jurister krever fleksible løsninger og god balanse mellom jobb og fritid. Den høye andelen jurister som vurderer å skifte jobb, bør være en skikkelig wake up-call for norske arbeidsgivere. Dette er særlig kritisk i en situasjon der det er mangel på jurister hos en rekke arbeidsgivere, sier Hans-Petter Nygård, administrerende direktør i Karnov Group Norway.

Hele rapporten, som også inneholder en redegjørelse rundt status på teknologi og bærekraft i bransjen, kan du lese her.

Grette inngår avtale med Karnov 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch