Nedlagt advokatfirma sliter med å bli kvitt sine gamle kontorlokaler

Vil omregulere til boliger, men får tommel ned fra kommunen.
Advokatfirmaet har adresse i Jegersborggata i Larvik. | Foto: Google Street View
Advokatfirmaet har adresse i Jegersborggata i Larvik. | Foto: Google Street View

I vår fortalte AdvokatWatch at det hadde vært en rekke endringer i Advokatfirmaet Hesselberg, blant annet hadde det endret formål og navn.

Firmaet, som har omtalt seg selv som «Norges eldste advokatfirma» og holder til i Larvik, var tidligere ledet av Alexander Hesselberg. Han ble i april i fjor dømt til fire år og seks måneders fengsel i lagmannsretten. Hesselberg ble dømt for både grovt bedrageri og flere tilfeller av grov utroskap. Dommen ble anket, men avvist av Høyesterett.

Hesselberg ble på nytt registrert inn som styreleder i selskapet i slutten av juni, ifølge Brønnøysundregistrene, etter en klageavgjørelse fra februar. Tidligere hadde hans sønn stått oppført styreleder i firmaet.

For rundt ett år siden skrev lokalavisen Østlands-Posten, at det var ingen aktivitet i firmaet, og kontorlokalene var til salgs.

– Det er en attraktiv eiendom, og vi har god tro på at denne skal være kurant å selge, uttalte megler Trond Stensholt i Q4 Næringsmegling til avisen, og antydet en prislapp på 7,2 millioner kroner for eiendommen.

Nå skriver samme avis, at det nedlagte advokatfirmaet ikke har lyktes med å verken selge eller leie ut lokalene. Ifølge Østlands-Posten har eier Alexander Hesselberg derfor ønsket å få omregulere første etasje i bygget til boliger, men har fått nei fra plansjef Hege Eick i kommunen. Det er allerede boliger i andre etasje i bygget.

«Jegersborggate 5 er en hjørnetomt i et av de mest sentrale kvartalene i Larvik by, og vil kunne være en attraktiv beliggenhet for ulike former for besøksintensiv virksomhet. Kommunedirektøren har forståelse for at bygningen i sin nåværende form kan være uhensiktsmessig og vanskelig å få leid ut, men mener at omgjøring til bolig er en dårlig løsning for byen», heter det blant annet i svarbrevet fra Eick.

En rekke endringer i «Norges eldste advokatfirma» 

«Norges eldste advokatfirma» har fått varsel om tvangsoppløsning 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også