AdvokatWatch

Nedlagt advokatfirma sliter med å bli kvitt sine gamle kontorlokaler

Vil omregulere til boliger, men får tommel ned fra kommunen.

Advokatfirmaet har adresse i Jegersborggata i Larvik. | Foto: Google Street View

I vår fortalte AdvokatWatch at det hadde vært en rekke endringer i Advokatfirmaet Hesselberg, blant annet hadde det endret formål og navn.

Firmaet, som har omtalt seg selv som «Norges eldste advokatfirma» og holder til i Larvik, var tidligere ledet av Alexander Hesselberg. Han ble i april i fjor dømt til fire år og seks måneders fengsel i lagmannsretten. Hesselberg ble dømt for både grovt bedrageri og flere tilfeller av grov utroskap. Dommen ble anket, men avvist av Høyesterett.

Hesselberg ble på nytt registrert inn som styreleder i selskapet i slutten av juni, ifølge Brønnøysundregistrene, etter en klageavgjørelse fra februar. Tidligere hadde hans sønn stått oppført styreleder i firmaet.

For rundt ett år siden skrev lokalavisen Østlands-Posten, at det var ingen aktivitet i firmaet, og kontorlokalene var til salgs.

– Det er en attraktiv eiendom, og vi har god tro på at denne skal være kurant å selge, uttalte megler Trond Stensholt i Q4 Næringsmegling til avisen, og antydet en prislapp på 7,2 millioner kroner for eiendommen.

Nå skriver samme avis, at det nedlagte advokatfirmaet ikke har lyktes med å verken selge eller leie ut lokalene. Ifølge Østlands-Posten har eier Alexander Hesselberg derfor ønsket å få omregulere første etasje i bygget til boliger, men har fått nei fra plansjef Hege Eick i kommunen. Det er allerede boliger i andre etasje i bygget.

«Jegersborggate 5 er en hjørnetomt i et av de mest sentrale kvartalene i Larvik by, og vil kunne være en attraktiv beliggenhet for ulike former for besøksintensiv virksomhet. Kommunedirektøren har forståelse for at bygningen i sin nåværende form kan være uhensiktsmessig og vanskelig å få leid ut, men mener at omgjøring til bolig er en dårlig løsning for byen», heter det blant annet i svarbrevet fra Eick.

En rekke endringer i «Norges eldste advokatfirma» 

«Norges eldste advokatfirma» har fått varsel om tvangsoppløsning 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch