AdvokatWatch

Harris skal flytte inn i det nye fylkeshuset i Bergen: – Timingen kunne ikke vært bedre

Advokatfirmaet overtar sine nye lokaler 1. desember 2023.

Managing partner OIav Pedersen i Harris (til venstre) og Jostein Fjærestad, eiendomsdirektør i Vestland fylkeskommune. I bakgrunn står det nye fylkeshuset. | Foto: Jennifer Fossnes / Vestland fylkeskommune

Advokatfirmaet skal disponere 8. og 9. etasje i det nordre tårnet.

– Vi falt for en totalpakke som var veldig god, sier Olav Pedersen, som er managing partner i advokatfirmaet, i en uttalelse torsdag.

– Bygget er flott, ligger svært sentralt med tanke på kollektivtransport og har høy bærekraftsstandard. Vi skal bygge fremtidens arbeidsplasser her, og bærekraft er veldig viktig for oss. Dette er også en del av byen hvor det skjer mye spennende.

Harris holder i dag til i Dreggsalmenningen i Bergen. Det er 69 ansatte som har lokalene like ved Bryggen som sitt arbeidssted.

Det nye fylkeshuset i Bergen er for tiden under oppføring. Nå jobbes det med det elektriske anlegget. Omtrent 780 medarbeidere fra fylkesadministrasjonen, Skyss og fylkespolitikere skal jobbe i bygget fra 23. februar neste år, heter det i pressemeldingen.

Det er de syv øverste etasjene i det nordre tårnet, også kalt VS13, som skal leies ut. Som første leietaker i det nye fylkeshuset kunne Harris velge fritt blant etasjene. Valget falt på 8. og 9. etasje.

Harris får i tillegg tilgang til fellesfunksjoner som møtesenter med 31 møterom i 4. etasje, fylkestingssalen/auditorium, sosiale soner, kantine og treningssal. Det appellerte også til advokatfirmaet.

– Bygget er veldig moderne i tankegangen. Kontorlokaler med slike flerbruksfunksjoner er det ikke så mange av sentralt i Bergen. Her har de tenkt bærekraft og delingskultur, som vi setter stor pris på. Vi får fasiliteter som er bra for både oss og klientene våre, sier Pedersen, som tror de kan ta imot klienter der fra 1. januar 2024.

– Harris Advokatfirma er 100 år i 2024, så timingen med nye lokaler kunne ikke ha vært bedre, sier Pedersen om flyttingen.

Tiden fra overtakelse 1. desember 2023 og fram til årsskiftet vil advokatfirmaet bruke til å sette sitt personlige preg på etasjene.

Eiendomsdirektør Jostein Fjærestad i Vestland fylkeskommune er glad for å ha første leietaker på plass, og ønsker dem velkommen.

– Vi liker at det er Harris. Det er et advokatfirma som ønsker et moderne kontorkonsept og som vil utnytte alle de attraktive delingsarealene og tjenestene i bygget, sier Fjærestad.

Først ute blant advokatfirmaene med å signere plakat om menneskerettighetsarbeid: – Ønsker å vise at vi tar det på alvor

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch