– Advokater har fått et ufortjent dårlig rykte fordi noen enkeltpersoner har representert yrkesstanden vår på en dårlig måte

Hun mener mange har et inntrykk av advokater som sleipe, grådige og upålitelige på grunn av opptredenen til enkelte i bransjen.
Advokat Halldis Årseth. | Foto: Advokatene på Jeløy
Advokat Halldis Årseth. | Foto: Advokatene på Jeløy

Halldis Årseth har jobbet som advokat i kontorfellesskapet Pedersen, Reier & Co i Moss, som profilerer seg som Advokatene på Jeløy, siden 2014. Hun er en av fire eiere i advokatfirmaet som ellers består av fire andre advokater som driver selvstendig advokatvirksomhet.

Ifølge advokatfirmaet har Årseth omfattende erfaring med løsning av tvister i arbeidsforhold, både i form av forhandlinger og rettslig prosess.

– Hun har bistått ved flere større omorganiserings- og nedbemanningsprosesser, og har særlig erfaring med utforming av sluttavtaler – både i form av individuelle løsninger og mer standardiserte virkemiddelpakker, skriver firmaet om Årseth på sine nettsider.

I en artikkelserie i Moss Avis, som kalles «Jobben min», deler Årseth tanker om advokatyrket.

Hun sier det beste med å jobbe som advokat, er at hun føler hun gjør en forskjell i folks liv. På den andre siden synes hun det kan være litt slitsomt med det store ansvaret hun har for klientene, i tillegg til mange lange arbeidsdager, med sjelden fri.

Videre sier hun:

– Det jeg skulle ønske at folk visste om advokatyrket er at advokater har fått et ufortjent dårlig rykte fordi noen enkeltpersoner har representert yrkesstanden vår på en dårlig måte. Det har fremmet bildet av advokater som sleipe, grådige og upålitelige. Pengene ruller ikke inn, vi må jobbe mye for lønnen vår, og det blir også mye gratisjobbing.

Da advokatstreiken pågikk i vår, uttalte for øvrig tidligere leder Lars Winsvold under årsmøte for Advokatforeningen Østfold og Follo, dette ifølge Advokatbladet:

– Det har tidvis vært snakk om at Advokatforeningen ikke gjør noe, men nå ser vi hvor vanskelig det er, og vi ser hvor hardt dere jobber. Dere har klart å snu inntrykket av at alle advokater er rike.

Har etablert tapasbar og vinkjeller på advokathuset

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også