PwC kjøper plattform for læring og forståelse av hvitvasking og økonomisk kriminalitet

PwC styrker seg på antihvitvasking med oppkjøp av av selskapet Vega Integrity.
PwC kjøper Vega Integrity. (f.v.) Kjersti Aksnes Gjesdahl fra PwC, Julie Odden og Nathalie Bauer fra Vega Integrity, og Gunnar Holm Ringen fra PwC. | Foto: PwC
PwC kjøper Vega Integrity. (f.v.) Kjersti Aksnes Gjesdahl fra PwC, Julie Odden og Nathalie Bauer fra Vega Integrity, og Gunnar Holm Ringen fra PwC. | Foto: PwC

Det deler PwC selv i en pressemelding.

– Hvitvasking er et stort problem i Norge og bare i fjor rapporterte virksomheter over 16.000 saker om mistenkelig aktivitet, sier Gunnar Holm Ringen, granskingsleder i PwC, i pressemeldingen.

Han forteller videre at kampen mot økonomisk kriminalitet blir en stadig viktigere oppgave for bedrifter og samfunn.

– Med Vega Integrity på laget blir vi et av landets fremste miljøer innen antihvitvask og sanksjonsrådgivning, sier Ringen.

Vega Integrity ble etablert av Julie Odden og Nathalie Bauer i fjor. Odden er utdannet jurist og bakgrunn fra blant annet ABB, Sbanken og KPMG, som hun jobbet i før hun startet Vega Integrity. Bauer har master i rettsmedisin og har bakgrunn som blant annet leder for teknisk etterforskning i det franske politiet, Bits og Sbanken.

Vega Integrity leverer antihvitvaskingstjenester til finansbransjen, andre rapporteringspliktige under hvitvaskingsregelverket og offentlige aktører, og de leverer digitale utdannings – og sertifiseringsprogrammer innenfor antihvitvask, økonomisk kriminalitet og sanksjoner. De har også etablert Vega+, som er et løpende antihvitvaskingsabonnement og kompetanseplattform for rapporteringspliktige under hvitvaskingsregelverket.

PwC vil med oppkjøpet få den digitale plattformen til Vega Integrity overført til PwC, samtidig blir Odden og Bauer ansatt i PwC og blir en del av deres fagmiljøer i Kristiansand og Bergen.

– Det er stor etterspørsel etter løsninger i kampen mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet, ikke minst på opplæringssiden. Vi er glade for at vi nå blir en del av et stort og ledende fagmiljø og en del av PwC-laget. Vi er to sterke aktører med en brennende interesse for faget, slik at vi vil kunne hente det beste fra to verdener – for kundene våre, sier Odden, som er daglig leder i Vega Integrity.

PwC landet kontrakt med Havforskningsinstituttet

Forsvaret sendte varslingssaker til PwC uten at de involverte ble informert på forhånd

Åtte nye medarbeidere i Advokatfirmaet PwC

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også