Deloitte kjøper advokatfirma: – Befinner seg helt i spissen av det som raskt vil bli et eget juridisk fagfelt

Linda Rudolfsen Myklebust og Cecilie Koch Hatlebrekke blir en del av Deloitte.
BLIR DELOITTE-PARTNERE: Linda Rudolfsen Myklebust (t.v.) og Cecilie Koch Hatlebrekke. | Foto: MH Partners
BLIR DELOITTE-PARTNERE: Linda Rudolfsen Myklebust (t.v.) og Cecilie Koch Hatlebrekke. | Foto: MH Partners

Advokatfirmaet MH Partners ble etablert av Myklebust og Hatlebrekke i 2021, med bakgrunn i et sterkt engasjement for bærekraft. Nå blir MH Partners en del av Deloitte, opplyser sistnevnte i en melding til AdvokatWatch.

Dermed blir Myklebust og Hatlebrekke partnere i Deloitte.

– Myklebust og Hatlebrekke er meritterte og dyktige advokater som tidlig så mulighetene som ligger i en one-stop-shop for juridiske tjenester innen bærekraft. De befinner seg helt i spissen av det som raskt vil bli et eget juridisk fagfelt, sier administrerende direktør Sjur Gaaseide i Deloitte Norge.

Myklebust og Hatlebrekke har erfaring som forretningsadvokater i ulike advokatfirmaer og som internadvokater, samt som medlem i ledergrupper i selskapene G2 Ocean, Odfjell Drilling, PGS, Shearwater og Subsea7. MH Partners har har spesialisert seg på bærekraftsrett.

Advokatfirmaet holder til i Bergen.

Ifølge meldingen innebærer integreringen med Deloitte en mulighet for MH Partners «til å lede en nasjonal satsing på et nytt juridisk felt».

— I omstilling til en mer bærekraftig forretning har vi sett et stort behov hos kundene for å se juridiske krav, risiko, strategi og rapportering i sammenheng. Her er Deloitte unikt posisjonert til å bistå, og en viktig årsak til hvorfor vi har så stor tro på denne løsningen, uttaler Hatlebrekke.

Deloitte har ambisjon om å være markedsledende innen juridiske bærekraftstjenester, opplyser selskapet, og bygger nå opp et team av advokater som er spesialisert innen feltet.

— Bærekraft er et fagområde i rivende utvikling og krever stadig mer spesialisert kompetanse. De siste årene har vi sett en sterk rettsliggjøring av dette området og advokater får en stadig større rolle i bærekraftsarbeidet. Å forstå hvilke krav og forventninger bedriften må møte er avgjørende for å lykkes i den grønne omstillingen. Vi skal sørge for at ledelsen slipper å bekymre seg for alt som må på plass, sier Myklebust.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også