Har samlet inn over 800.000 kroner til advokatbistand til Fosen-aksjonistene

Pengene Natur og Ungdom samler inn skal også bidra til å dekke bøter, mat, utstyr til aksjonene, informasjonsmateriell og reise, opplyser organisasjonen.
Foto: Stian Lysberg Solum, Hanna Johre / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum, Hanna Johre / NTB

I løpet av seks dager har nærmere 3.000 personer gitt over 800.000 kroner til innsamlingsaksjonen som Natur og Ungdom har opprettet på Facebook.

– Vi startet innsamlingsaksjonen for å sikre at man kunne gi rettshjelp til aksjonistene som aksjonerte inn i Olje- og energidepartementet torsdag morgen, sier Gina Gylver, som er leder i Natur og Ungdom, til VG.

Aksjonistene demonstrerer mot det de mener er statens manglende etterlevelse av Høyesteretts dom i Fosen-saken, som ble avsagt i 2021.

«Pengene som samles inn bidrar til å dekke bøter, rettshjelp, mat, utstyr til aksjonene, informasjonsmateriell og reise», skriver Natur og Ungdom.

Fredag ble det klart at aksjonist Elle Nystad har engasjert Elden-partner Maria Hessen Jacobsen i forbindelse med aksjonen. Mandag var Jacobsen på plass ved inngangene til Olje- og energidepartementet og ga råd.

– Vi gir dem råd om hva som kanskje kan komme til å skje, og om det som har skjedd, sa advokat Jacobsen til NTB om samtalene med aksjonistene.

Både mandag og tirsdag har aksjonister blitt fysisk fjernet av politiet.

Tirsdag ettermiddag opplyser Jacobsen og kollega Olaf Halvorsen Rønning, også han partner i Elden, at de bistår seks av aktivistene som demonstrerer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også