Føyen fakturerte rundt 1,5 millioner kroner for granskning av varslingssak

Advokatfirmaet gransket varslingssak i Halden kommune.
SAMTALER: Under granskningen ble noen av samtalene med kommunens ansatte holdt i Føyens kontorer i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård
SAMTALER: Under granskningen ble noen av samtalene med kommunens ansatte holdt i Føyens kontorer i Oslo. | Foto: Aleksander Losnegård

Halden kommune hyret i fjor inn Føyen til å gjennomføre en uavhengig granskningssak av et varsel, skriver Halden Arbeiderblad.

Føyen gikk i gang med å jobbe med varslingssaken i fjor sommer. Advokatfirmaet skal blant annet ha hatt samtaler med ansatte i kommunen i kontorene i Bjørvika i Oslo.

Ifølge avisen handlet varselet om mobbing, trakassering, bruk av hersketeknikker, oppfølging av sykefravær og autoritær lederstil fra lederen i en enhet i kommunen. Det skal også ha blitt varslet om en ukultur med seksuell trakassering. 

Nå offentliggjøres resultatene fra granskningen. Når det gjelder den første delen, mener Føyen at leder og den aktuelle enheten ikke har begått brudd på arbeidsmiljøloven.

Vedrørende varselet om ukultur med seksuell trakassering, har Føyen konkludert med brudd på arbeidsmiljøloven og arbeidsgivers plikter. Advokatfirmaet mener kommunen må undersøke om det er er seksualisert kultur i enkelte sammenhenger i enheten.

Leder for enheten har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen.

Kommunedirektør Roar Vevelstad vil ikke kommentere innholdet i selve varselet, men uttaler følgende:

– Ut fra konklusjonen og anbefalingene vi har fått i rapporten, så agerer vi. Vi skal følge opp både de som er varslet på og de som er skadelidende i grunnlaget for varselet.

Føyen-rapporten har kostet kommunen rundt 1,5 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også