– Trengs unge kvinner som tør å ta plass

Benedicte Hille mener flere unge advokater kunne vært partnere.
BLE PARTNER SOM 29-ÅRING: Advokat Benedicte Hille har vært åpen om sine ambisjoner. | Foto: Storeng, Beck & Due Lund
BLE PARTNER SOM 29-ÅRING: Advokat Benedicte Hille har vært åpen om sine ambisjoner. | Foto: Storeng, Beck & Due Lund

Hille var bare 29 år gammel da hun i fjor ble partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund, fire år etter at hun ble ansatt i firmaet fra Oslo.

Ifølge en kartlegging som Kapital gjennomførte i 2022, gjør det henne til den yngste partneren i de hundre største advokatfirmaene i Norge.

Da hun skrev masteroppgaven sin i arbeidsrett, hadde hun skriveplass hos firmaet. I dag er Hille spesialisert innen arbeidsrett, statsansatterett og tilgrensende rettsområder, og bistår norske og internasjonale selskaper, kommuner, statlige virksomheter, fagforeninger og arbeidstakere.

Tilbudet om å bli partner kom ikke ut av det blå, forteller Hille til E24.

Hun var heller ikke i tvil om at hun skulle takke ja.

– Jeg tenker at det trengs unge kvinner som tør å ta plass, sier hun til E24.

Kvinnene er fortsatt i mindretall i norske advokatfirmaers partnerskap. Hille har ikke opplevd det som en ulempe å være kvinne med partnerambisjoner.

– Tvert imot, egentlig. Nå vet selskapene at de blir målt på kvinneandelen, så de ønsker ofte å løfte flere kvinner opp, legger den unge advokaten til.

I Storeng, Beck & Due Lund er de ni partnere. Mens Hille er yngst med sine 29 år, er den eldste partneren 72 år. Hille mener at det store spennet er en styrke. Hun tror også flere unge advokater i bransjen kunne vært partnere.

– Det er lurt å være åpen om ambisjonene sine. Da er det lettere å få veiledning om hva man kan gjøre for å nå raskere opp, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også