Advokat tilkjennes erstatning for aldersdiskriminering

Erik Bryn Tvedt får støtte i Diskrimineringsnemnda, som mener Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet brøt loven da advokaten ble sagt opp fordi han fylte 70 år.
FÅR ERSTATNING: Erik Bryn Tvedt får nå erstatning på 105.000 kroner fra Bufetat. | Foto: Advokatkontoret Sandefjord
FÅR ERSTATNING: Erik Bryn Tvedt får nå erstatning på 105.000 kroner fra Bufetat. | Foto: Advokatkontoret Sandefjord

Det skriver Sandefjords Blad

I 2018 inngikk Erik Bryn Tvedt, som er advokat ved Advokatkontoret Sandefjord, en oppdragsavtale med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufetat), med varighet på fem år. For like over ett år siden ble Tvedt varslet om at hans meklingsbevilling ville bortfalle, og at oppdragsavtalen ville opphøre fra 1. juni i fjor, da han på det tidspunktet ville være over 70 år. 

På tidspunktet han ble varslet hadde Bufetat ved en feil ikke trukket tilbake meklingsbevillingen da Tvedt fylte 70 år, men nesten to år senere, skriver avisen. 

Advokaten klaget på bortfallet av meklingsbevillingen, men Bufetat stod ved avgjørelsen. Da klaget Tvedt saken inn for Diskrimineringsnemnda. 

Nå har Diskrimineringsnemnda konkludert med Bufetat brøt loven da Tvedt ble diskriminert på grunn av alder.

Tvedt forteller til avisen at han har planer om å være yrkesaktiv til han er 78 år gammel, som vil være i 2028. Han krevde derfor 100.000 i oppreisning og 600.000 kroner i erstatning for økonomiske tap. Diskrimineringsnemnda kom frem til at vilkårene for erstatning er oppfylt, men ikke for hele perioden han har planer om å være yrkesaktiv. Nemnda har kommet frem til at Tvedt tilkjennes en erstatning på 105.000 kroner, for tiden han skulle ha utført oppdrag for Bufetat i henhold til oppdragsavtalen som hadde en varighet på fem år. 

– Jeg er fornøyd med avgjørelsen. Fikk full erstatning ut gjeldende kontraktsperiode. Det er svært viktig at eldres kompetanse ivaretas og anerkjennes på lik linje med andre. Vi eldre har mye erfaring og innsikt å tilføre samfunnet, sier Tvedt til Sandefjords Blad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også