Elden-partner Farid Bouras reiser til Pakistan for å bistå Arfan Bhatti

Advokat Farid Bouras skal reise til Pakistan for å bistå terrorsiktede Arfan Bhatti. Det er Bhatti selv som har bedt om bistand fra sine norske advokater.
BISTÅR: Partner i Elden, Farid Bouras, bistår terrorsiktede Arfan Bhatti. Her avbildet under et fengslingsmøte i 2020. | Foto: Vidar Ruud/NTB
BISTÅR: Partner i Elden, Farid Bouras, bistår terrorsiktede Arfan Bhatti. Her avbildet under et fengslingsmøte i 2020. | Foto: Vidar Ruud/NTB
NTB

Det forteller advokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet.

Den 14. april i år ble Bhatti varetektsfengslet i Pakistan. Han reiste til Pakistan kort tid før Oslo-skytingen 25. juni 2022. Han er siktet for medvirkning til grov terror i forbindelse med skytingen. Zaniar Matapour (43) er siktet for selve skytingen. To mennesker ble drept og flere titalls ble skadd.

Bhatti selv nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Han har intet hastverk med å reise til Norge, og har motsatt seg utlevering. Han regner med å bli løslatt mot kausjon i Pakistan, og vil da arbeide for å motbevise den norske siktelsen, sier advokat John Christian Elden, som sammen med Farid Bouras er Arfan Bhattis norske forsvarere.

Både Elden og Bouras snakket med Bhatti før og etter rettsmøtet tirsdag.

– Han er i god form og klar til å kjempe mot det han kaller «uberettigede og falske anklager fra norsk politi og etterretningstjenesten», sier Elden til avisen.

Bhatti er foreløpig varetektsfengslet til 9. mai.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også