Vil at et svensk advokatfirma skal undersøke det norske e-helseområdet: – Kun de som har kompetanse og erfaringer som etterspørres

Direktoratet for e-helse har gjort et omfattende arbeid for å finne leverandør til et nytt oppdrag. Valget falt på et advokatfirma i Sverige.
OSLO: Direktoratet for e-helse holder til i Verkstedveien 1 på Skøyen i Oslo. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
OSLO: Direktoratet for e-helse holder til i Verkstedveien 1 på Skøyen i Oslo. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

I en kunngjøring på Doffin kommer det frem at Direktoratet for e-helse har til intensjon å inngå avtale med Cirio Advokatbyrå i Stockholm, dersom det ikke kommer noen innsigelser, om å få gjennomført en analyse som undersøker rammebetingelsene og spillereglene på det norske e-helseområdet. 

«Det er behov for å jobbe med spillereglene på e-helseområdet, og direktoratet trenger en analyse på bransjenivå, som beskriver eksisterende kultur, spilleregler, normer og tillit mellom partene», står det i beskrivelsen av oppdraget.

Ifølge kunngjøringen stiller direktoratet krav om at leverandører må kjenne fagfeltet inngående, gjennom å ha publisert forskningsartikler på dette fagfeltet i anerkjente, fagfellevurderte tidsskrifter.

«Videre stiller direktoratet krav om at leverandører må ha praksiserfaring med å anvende dette faget og disse metodene til å jobbe med slike problemstillinger på bransjenivå. Denne erfaringen må ha munnet ut i publisering av analyser og råd til praktikere og myndigheter. Slik erfaring bør være tilknyttet arbeid i Norge, eller i et sammenlignbart land med kulturell nærhet til den nordiske modellen, som kan betraktes som et ideal for tett og tillitsfullt samarbeid mellom myndigheter, bransjeorganisasjoner og fagbevegelse», heter det.

Anskaffelsens totale verdi er på 750.000 kroner.

Direktoratet for e-helse forteller at det har gjort «et omfattende arbeid», for å finne fagpersoner og leverandører som dekker deres behov i oppdraget.

«Vi har undersøkt leverandører på rammeavtalen, andre analysehus, og relevante forskningsmiljøer og akademiske institusjoner. Så langt Oppdragsgiver er kjent med, er det kun Cirio Advokatbyrå AB som innehar de kompetanse og erfaringer som det etterspør for dette oppdraget», skriver Direktoratet for e-helse.

Cirio Advokatbyrå omsatte for rundt 325 millioner norske kroner i fjor. Advokatfirmaet har rundt 130 medarbeidere, og får en ny managing partner 1. september i år

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også