– Jeg ville aldri prioritere å gå på et politisk møte dersom jeg visste at det ville gå ut over mine klienter. Det vil jeg ikke tillate.

Advokat Rune Stenstrøm har vært aktiv i lokalpolitikken i 20 år.
ADVOKAT OG POLITIKER: Rune Stenstrøm er engasjert på mange plan. | Foto: Advokatfirmaet Stenstrøm
ADVOKAT OG POLITIKER: Rune Stenstrøm er engasjert på mange plan. | Foto: Advokatfirmaet Stenstrøm

Han skal ikke gi seg med det første, verken som advokat eller politiker.

De siste fire årene har Stenstrøm fungert som gruppeleder for Harstad Høyres kommunestyregruppe. Det har advokaten kombinert med jobben i Advokatfirmaet Stenstrøm. Noen dager jobber Stenstrøm 16-18 timer.

Ifølge Harstad Tidende er Stenstrøm den politikeren som har møtt på flest møter i kommunestyret. Han abonnerer på kommunens kalenderfunksjon, slik at alt av politiske møter legger seg inn i hans egen kalender. Det eneste som kan skape problemer, er når det innkalles til ekstramøter på kort varsel.

– Da har det hendt at jeg enten har vært på reise eller må møte i retten. Da må jeg melde forfall. Men jeg ville aldri prioritere å heller gå på et politisk møte dersom jeg visste at det ville gå ut over mine klienter. Det vil jeg ikke tillate, sier Stenstrøm til Harstad Tidende.

Selv om det kan være utfordrende å sjonglere de to rollene, har det for Stenstrøm aldri vært snakk om at han ikke skal gjøre det.

– Jeg har aldri vurdert å ikke være engasjert, så svaret er nei på om jeg har tenkt å trekke meg tilbake. Men jeg har reflektert noen ganger om det er verdt det, når man ikke får gehør eller gjennomslag for ting man har virkelig jobbet mye med, innrømmer han overfor avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også