Managing partner i Wikborg Rein: – Vi konkurrerer ikke bare med andre advokatfirmaer

Konkurransen om de beste talentene i bransjen blir stadig tøffere, forteller Wikborg Rein-sjef Geir Sviggum.
TALENTJAKT: Geir Sviggum og Wikborg Rein jakter de beste advokattalentene, men opplever tøff konkurranse, også fra firmaer utenfor advokatbransjen. | Foto: Wikborg Rein
TALENTJAKT: Geir Sviggum og Wikborg Rein jakter de beste advokattalentene, men opplever tøff konkurranse, også fra firmaer utenfor advokatbransjen. | Foto: Wikborg Rein

Mens forgjengeren Finn Bjørnstad var relativt lite synlig i media, har Geir Sviggum vist seg fra en helt annen side så langt i rollen som managing partner i Wikborg Rein.

I et intervju med Finansavisen snakker Sviggum nå blant annet om myter knyttet til partnerrollen, og hvordan kampen om de beste talentene hardner til. 

– Vi konkurrerer ikke bare med andre advokatfirmaer, men også andre typer rådgivere. Det kan være revisjonsfirmaer, investeringsbanker og meglerhus, sier han til avisen.

Sviggum forteller videre at Wikborg Rein legger mer og mer vekt på det kommersielle, når de ansetter nye medarbeidere. Ifølge MPen handler det om at de nyansatte må forstå virksomheten til klientene de jobber med.

Finansavisen skriver for øvrig at kilder har antydet at fullmektigenes startlønn hos de fem største advokatfirmaene ligger på mellom 625.000 og 640.000 kroner. Det samsvarer med tallene som Dagens Næringsliv rapporterte i fjor høst.

Sviggum opplyser overfor Finansavisen at startlønnen i Wikborg Rein er på 640.000 kroner. Det inkluderer 100 timer overtid, før eventuell overtidsbetaling blir aktuelt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også