Bistandsadvokaten til Tengs-foreldrene: – Dersom jeg skulle valgt om igjen, hadde jeg takket nei den gangen

Erik Lea har vært bistandsadvokat for Karin og Torger Tengs i 28 år.
BISTANDSADVOKAT: Advokat Erik Lea. Her avbildet under domsavsigelsen i Tengs-saken i tingretten i februar i år. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB
BISTANDSADVOKAT: Advokat Erik Lea. Her avbildet under domsavsigelsen i Tengs-saken i tingretten i februar i år. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Tirsdag startet ankesaken til Johny Vassbakk som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Vassbakk, som nekter straffeskyld, forsvares av Adius-duoen Stian Kristensen og Stian Trones Bråstein.

En annen advokat, Erik Lea, har vært bistandsadvokat for Karin og Torger Tengs siden mai 1995. I et intervju med Haugesunds Avis forteller Lea hvordan han fikk saken på bordet få uker etter at Birgitte Tengs ble drept.

Ifølge Lea var det opprinnelig hans kollega i Advokatene Lea, Haavik og Helland, Knut Magnus Haavik, som ble forespurt om å bistå foreldrene fordi de hadde felles kjente. Haavik mente imidlertid at relasjonen ble altfor nært, og anbefalte da Lea, som takket ja.

Lea sier til Haugesunds Avis at oppdraget virket spennende, men legger samtidig til:

– Jeg hadde aldri trodd at jeg da tok en sak som skulle komme til å prege livet mitt så voldsomt. Dersom jeg skulle valgt om igjen, hadde jeg takket nei den gangen.

Han understreker imidlertid at det har vært interessant å bistå, og at oppdraget har vært ærefullt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også