Advokat vil politianmelde departementet hvis de ikke legger frem kommunikasjon om gjenoppnevnelsen av Føyen-partner

Partner Magnus Stray Vyrje i Stray Vyrje & Co reagerer sterkt på at Føyen-partner Marianne Klausen kan være ulovlig oppnevnt som leder av Felles klagenemnd.
BISTÅR: Advokat Magnus Stray Vyrje bistår i en rekke fuskesaker. | Foto: Stray Vyrje & Co
BISTÅR: Advokat Magnus Stray Vyrje bistår i en rekke fuskesaker. | Foto: Stray Vyrje & Co

Nylig avslørte VG at Føyen-partner Marianne Klausen kan være ulovlig oppnevnt som leder av Felles klagenemnd. Dette fordi Klausen i 2022 ble oppnevnt for en tredje periode, selv om reglene sier at man kun kan oppnevnes for jobben i to perioder.

Ifølge avisen kan minst 200 vedtak være ugyldige som en konsekvens av dette.

Partner Magnus Stray Vyrje i Advokatfirmaet Stray Vyrje & Co, som er advokat for studenter i flere fuskesaker, sier til VG at han reagerer sterkt på avsløringen. Vyrje mener fuskesakene må behandles av nemnda på nytt. Han mener også at studentene som har vært uriktig utestengt, må tilkjennes erstatning.

Denne høsten skal Vyrje i lagmannsretten hvor han er forsvarer for en student ved Høgskolen i Innlandet som ble utestengt for selvplagiat. Der vil han be om at all kommunikasjon mellom departementet og Føyen-partneren, før hun ble oppnevnt, legges frem for retten. Han tviler på at retten vil tillate departementet å holde informasjonen tilbake.

– Skulle det skje, må jeg vurdere å anmelde departementet, slik at omstendighetene rundt gjenoppnevnelsen av Klausen kan bli politietterforsket, sier Vyrje.

Kunnskapsdepartementet har ikke besvart VGs henvendelse i saken, men ifølge avisen jobber departementet med en ny vurdering av oppnevnelsen. Når denne er klar, er ikke kjent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også