Ny jussrevy i Tromsø: – Det blir garantert noe om advokater som baserer seg på stereotypier

To jusstudenter ved Universitetet i Tromsø forbereder en revy hvor CMS Kluge bidrar økonomisk i tilknytning til arrangementet.
INITIATIVTAKERE: Sofie Fæhn og Veshalini Kukaraja står bak den nye jussrevyen i Tromsø. | Foto: Privat
INITIATIVTAKERE: Sofie Fæhn og Veshalini Kukaraja står bak den nye jussrevyen i Tromsø. | Foto: Privat

Østlendingene Sofie Fæhn og Veshalini Kukaraja studerer for tiden jus ved Universitetet i Tromsø. Nå har de to studentene tatt initiativ til å sette opp en ny jussrevy som etter planen skal presenteres i mars neste år.

Ifølge iTromsø, som også har omtalt saken, kommer den nye jussrevyen til å være eneste aktive revy ved universitetet.

Takknemlig for samarbeid med CMS Kluge

Sofie Fæhn, som har bakgrunn fra barn- og ungdomsteater, var den som fikk ideen om å starte opp den nye jussrevyen.

– Den oppstod etter at jeg hadde en dårlig natts søvn, og heller brukte de sene nattetimer på å skrive sketsjer. Noen dager senere kontaktet jeg Veshalini, som jeg visste hadde startet opp revy tidligere og ellers er en person som virkelig får prosjekter i gang. Tilfeldigvis hadde begge to savnet å drive med revy, og etter dette begynte snøballen bare å rulle, forteller hun til AdvokatWatch.

Hva som blir tema i revyen, er ennå ikke avklart, men det er snakk om ulike kategorier.

– Det blir garantert noe om advokater som baserer seg på stereotypier. Nå har ikke vi selv vært ute i noen advokatfirmaer og har derfor ikke førstehåndserfaring med dette, men det er uansett gøy å spille på noe som vi vet flere kan relatere til, sier de to.

Revyen har fått CMS Kluge med på laget. HR-manager Christina Riiser Bøtun i advokatfirmaet opplyser til AdvokatWatch at de bidrar til et sosialt arrangement i tilknytning til revyen.

– De har gitt oss oss midler til revy-arbeidet som har vært en avgjørende faktor for at vi får dratt i land prosjektet. Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med CMS Kluge, sier revysjefene.

Ulike fremtidsplaner

Sofie Fæhn og Veshalini Kukaraja er godt i gang med sitt tredje studieår. De deler noen tanker om hva de har lyst å gjøre, når de er ferdig med studiene.

– Jeg har vokst opp i et juristmiljø, og egentlig alltid visst at jeg ville studere juss. På grunn av dette, i kombinasjon med studiene, har jeg fått et lite innblikk i flere ulike bransjer som virker spennende å jobbe i, sier Fæhn.

– Jeg er likevel spesielt interessert i forvaltningsrett, og har drevet med både ungdomspolitikk og ulike studentverv innenfor forsvarspolitikk og menneskerettigheter. Jeg studerer arabisk på deltid, og «drømmearbeidsplassen» ville nok vært i enten Forsvaret, UD eller politiet, legger hun til.

Kukaraja ønsker gjerne en karriere som advokat etter studiene.

– Jeg interesserer meg ekstra for områder som omfatter enten forretningsjus eller strafferett, forteller hun.

Ved siden av studiene jobber hun som daglig leder på Heidis Bier Bar i Tromsø.

– Jeg har derfor fått et lite innblikk i både arbeidsrett og forretningsjus gjennom det, sier hun.

Kukaraja forteller videre at hun og Fæhn har vært med på opprettelsen av «Rettsrådgiverne» som skal jobbe med juridisk rådgivning i Tromsø fengsel. Hun håper det kan bidra til å gi henne erfaring innenfor kriminalomsorg og fengselsrett.

– Men det viktigste for meg er uansett å gjøre en god og ærlig innsats både faglig og sosialt i forhold til studiet jeg nå går. Jeg er fortsatt midt i studiene, så jeg holder derfor valgmulighetene åpne, avslutter Kukaraja.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også