Fem Arntzen de Besche-advokater bistod i milliardtransaksjon

Transaksjonen, som ble signert fredag, er forventet å finne sted i løpet av første kvartal 2024.
BISTOD: Stein Ove Solberg, Christopher Hestnes, Karl Rosén, Lars Horgen Hinze og Jon Oscar Njerve. | Foto: Arntzen de Besche
BISTOD: Stein Ove Solberg, Christopher Hestnes, Karl Rosén, Lars Horgen Hinze og Jon Oscar Njerve. | Foto: Arntzen de Besche

OPPDATERING: Fredag ettermiddag skriver Thommessen på LinkedIn at de har bistått Storebrand i samme transaksjon. Kjerneteamet bestod av Nicolai Julsvoll (partner) og Markus Kjelløkken (senioradvokat). I tillegg medvirket Anders Arnkværn (partner), Eivind Vesterkjær (partner) og Martin A. Juell Mjaaland (senioradvokat).

Torsdag ble det kjent at Storebrand selger sin halvdel av Storebrand Helseforsikring (SBH) for 1,1 milliarder kroner. Kjøper er Ergo, et finansielt konglomerat innen forsikring, som i dag eier de resterende 50 prosent av selskapet.

– Vi har hatt et vellykket samarbeid i å utvikle SBH sammen med Ergo over mange år. Etter en strategisk gjennomgang tror vi at det er i selskapets interesse å bli videreutviklet under eierskap av en aksjonær. Vi er derfor svært fornøyde med å inngå en avtale med vår partner Ego som muliggjør at Storebrand kan fortsette å distribuere helseforsikringer i det norske og svenske markedet, uttaler konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad, i en børsmelding

Nå opplyser Arntzen de Besche på LinkedIn at advokatfirmaet har bistått Ergo i transaksjonen. Ifølge advokatfirmaet ble avtalen mellom partene signert fredag.

Teamet ble ledet av partner Lars Horgen Hinze. Kjerneteamet bestod ellers av medpartnerne Karl Rosén og Stein Ove Solberg, samt senioradvokat Christopher Hestnes og advokat Jon Oscar Njerve.

Ifølge børsmeldingen er transaksjonen forventet å finne sted i løpet av første kvartal 2024. Det er betinget av godkjennelse fra Finanstilsynet og Konkurransetilsynet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også