Thommessen-partner venter «en tsunami av krevende refinansieringsøvelser»

I obligasjonsmarkedet er det for tiden omtrent 170 milliarder kroner i utestående obligasjoner knyttet til næringseiendom, ifølge Kristoffer Hegdahl.
RISIKO: – Refinansieringsrisikoen er ikke bare umiddelbar, men også langvarig, og vil strekke seg gjennom 2024 til 2026, sier Thommessen-partner Kristoffer Hegdahl til Finansaivsen. | Foto: Thommessen
RISIKO: – Refinansieringsrisikoen er ikke bare umiddelbar, men også langvarig, og vil strekke seg gjennom 2024 til 2026, sier Thommessen-partner Kristoffer Hegdahl til Finansaivsen. | Foto: Thommessen
Øystein Byberg (EiendomsWatch)

Med omtrent 1000 milliarder kroner i utlån til næringseiendom, hvorav 85 prosent er banklån, har Norge ifølge advokat og partner i Thommessen, Kristoffer Hegdahl, en av de største relative andelene av eksponering mot eiendom i Europa.

– I obligasjonsmarkedet er det for tiden omtrent 170 milliarder i utestående obligasjoner knyttet til næringseiendom. Av dette beløpet utgjør cirka 70 milliarder såkalte «high yield»-obligasjoner – obligasjoner definert som høyrisiko, sier Hegdahl til Finansavisen.

Han kaller dagens situasjon en «maturity wall»; et berg av gjeld som skal reforhandles i løpet av kort tid.

Gjennomsnittlig løpetid på hele låneporteføljen til eiendomsselskaper er ifølge advokaten på bekymringsfulle to til tre år fra bevilgningstidspunktet. Han viser til at mange har store nære forfall, noe som viser refinansieringspresset som kommer i nær fremtid. 

– Refinansieringsrisikoen er ikke bare umiddelbar, men også langvarig, og vil strekke seg gjennom 2024 til 2026, med en tsunami av krevende refinansieringsøvelser, sier Thommessen-partneren til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også