Bykle kommune har brukt over 1,1 millioner kroner på Tofte siden 2020

Kommunen har engasjert advokatfirmaet i forbindelse med at det de siste årene har vært flere saker knyttet til oppvekstmiljøet i kommunen.
OPPVEKSTMILJØ: Det har vært flere saker om oppvekstmiljøet i Bykle kommune de siste årene. Illustrasjonsfoto. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
OPPVEKSTMILJØ: Det har vært flere saker om oppvekstmiljøet i Bykle kommune de siste årene. Illustrasjonsfoto. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det er Fædrelandsvennen som har fått innsyn i summen. 

– Det ville etter kommunens syn vært direkte uforsvarlig å ikke bruke advokat i kompliserte juridiske saker, sier Karina Sloth til avisen.

Hun er kommunedirektør i Bykle kommune, som i fjor fikk kritikk i en rapport fra Agder Kommunerevisjon IKS. Rapporten, som undersøkte skoleverket i kommunen, konkluderte med at de to kommunale skolene i flere tilfeller skal ha latt være å gripe inn, varsle, undersøke eller sette inn egnede tiltak for å sikre et trygt og godt psykososialt skolemiljø for elevene.

I tillegg til advokatutgiftene, har kommunen brukt over 1,2 millioner kroner på kommunikasjonsbyrået Hjorthaug og Høydal i løpet av 2022 og 2023, i forbindelse med to politiske prosjekter og med flere saker i media.

Politiet har dessuten nylig startet etterforskning av tre saker som gjelder brudd på opplæringsloven, opplyser Kjetil Nygård, politistasjonssjef ved Birkenes og Lillesand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

– Kommunen tar anmeldelsene på dypeste alvor, sier kommunedirektøren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også