John Christian Elden bistår Gjert Ingebrigtsen i konflikten med friidrettsforbundet

Gjert Ingebrigtsen har engasjert John Christian Elden etter å ha blitt nektet trenerakkrediteringer til flere friidrettsmesterskap i 2024.
BISTÅR: Gjert Ingebrigtsen (t.v.) har koblet på John Christian Elden i konflikten med friidrettsforbundet. | Foto: Geir Olsen, Annika Byrde / NTB
BISTÅR: Gjert Ingebrigtsen (t.v.) har koblet på John Christian Elden i konflikten med friidrettsforbundet. | Foto: Geir Olsen, Annika Byrde / NTB
NTB

Det kommer fram i en pressemelding fra Elden Advokatfirma.

– Friidrettsforbundet er på bærtur. Det er mange familiekonflikter i Norge, uten at store monopolistiske forbund kan eller skal ta stilling til dem ut fra hvem som legger igjen mest penger i forbundet, sier Elden.

Torsdag ble det kjent at Norges Friidrettsforbund ikke vil gi Gjert Ingebrigtsen adgang som akkreditert trener i neste års VM innendørs og EM utendørs. De har også anbefalt at Olympiatoppen gjør det samme i Paris-OL.

– Vi har sendt et brev til Norges Friidrettsforbund hvor vi tar initiativ til en ryddig prosess gjennom samtaler, slik at dette kan løse seg i minnelighet, sier Elden videre.

Skuffet og lei seg

Han legger til at rettslige skritt vil bli vurdert om dialogen viser seg å være nytteløs. Nettavisen omtalte saken først.

Ingebrigtsen har uttalt at nekten fra friidrettsforbundet «kom som en bombe».

– Jeg synes det er svært spesielt av NFIF å uttale seg på denne måten. Jeg blir svært lei meg og skuffet over at det lages slike karakteristikker om meg. Vanskelig å forsvare seg mot. Jeg må bare ha litt tid på å fordøye dette, skrev han i en tekstmelding til NTB torsdag kveld.

Ble nektet også i sommer

Gjert Ingebrigtsen har vært trener for Narve Gilje Nordås siden samarbeidet med Jakob og hans øvrige løpesønner ble avsluttet tidlig i 2022.

Elden mener familiekonflikten ikke skal gå utover Ingebrigtsens arbeidsforhold som trener.

– Voksne menn skal ikke kunne trasse seg til en utestengelse av andre seriøse utøvere eller trenere, sier han.

I sommer ble Gjert Ingebrigtsen også nektet akkreditering til friidretts-VM i Budapest. Der tok Nordås bronse på 1500-meteren, mens Jakob Ingebrigtsen endte på plassen foran ham.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også