Forsvarerne i Tengs-saken anslår at de har brukt rundt 4000 timer på saken

Ankesaken i Gulating lagmannsrett i Stavanger går mot slutten. Tirsdag skal siktedes forsvarere, Stian Kristensen og Stian Trones Bråstein, ha sin prosedyre.
FORSVARERE: Stian Kristensen (t.v.) og Stian Trones Bråstein forsvarer den tiltalte i Tengs-saken. | Foto: Annika Byrde / NTB
FORSVARERE: Stian Kristensen (t.v.) og Stian Trones Bråstein forsvarer den tiltalte i Tengs-saken. | Foto: Annika Byrde / NTB

Da skal duoen forsøke å overbevise lagmannsretten om at 53-åringen som i Sør-Rogaland tingrett i februar i år ble dømt til 17 års fengsel, må frifinnes.

Saken etter drapet i 1995 er den største Kristensen og Bråstein har hatt.

– Jeg vil tippe at jeg har jobbet med den i 2000 timer, og det vil jo være likt for Bråstein, så vi snakker nok et godt årsverk i løpet av disse to årene, sier Kristensen om forsvareroppdraget i et intervju med Haugesunds Avis.

De to forsvarerne har tidligere fortalt AdvokatWatch at de under arbeidet med saken har tilbragt flere perioder sammen på Bråsteins hytte i Sirdal, cirka halvannen time fra Stavanger. Der har de kunnet være i fred og ro.

– For oss har det handlet om å kunne sette deg selv i en setting der du faktisk får fullført resonnementene dine, selv om det tar mange timer eller dager. Å kunne gjøre det har vært enormt verdifullt, har Bråstein sagt.

Mandag er det påtalemyndigheten som fremfører sin prosedyre.

Gulating lagmannsrett kommer med dom i ankesaken 5. desember.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også