9 av 10 advokater kjenner på høyt stressnivå

En undersøkelse gjennomført av Juristforbundet viser at advokater etterlyser tiltak mot stress. 
LEDER: Lise Reiersen er leder for Forum for næringsdrivende i Juristforbundet. Forbundet holder til i Kristian August gate 9 i Oslo sentrum. | Foto: Google Stree View/Advokat Reiersen
LEDER: Lise Reiersen er leder for Forum for næringsdrivende i Juristforbundet. Forbundet holder til i Kristian August gate 9 i Oslo sentrum. | Foto: Google Stree View/Advokat Reiersen

I en undersøkelse gjennomført av Forum for næringsdrivende i Juristforbundet forteller advokater og jurister om en hverdag med mye tidspress og stress. 

Det skriver Juristen. 

Leder av Forum for næringsdrivende, advokat Lise Reiersen, forteller at det er grunn til å se på konkrete tiltak etter å ha sett på svarene fra næringsdrivende advokater og jurister. 

Undersøkelsen viser blant annet at 94 prosent rapporterer om tidvis stort arbeidspress og over 9 av 10 har det siste året opplevd høyt stressnivå knyttet til korte tidsfrister, intensivt arbeid, høye inntjeningskrav, høye forventninger og sterk prestasjonskultur. 

Rundt 6 av 10 svarer at de takler det greit, men rundt 20 prosent opplever at arbeidssituasjonen har negativ innvirkning på egen mental velvære. 

Lederen for forumet har drevet sin egen praksis i flere år. Hun mener det nå er i ferd med å skje et taktskifte i advokatbransjen. 

– Den gamle advokattypen, da advokatrollen var identiteten din og livet ditt, måtte få fritiden til å tilpasse seg den rollen. De yngre tenker mer helhetlig på et godt liv, og så vil de få arbeidslivet til å passe inn i det, sier hun til Juristen. 

Reiersen forteller videre til avisen at det er en internasjonal trend at et vellykket advokatfirma i fremtiden må få det menneskelige mer i forgrunnen. 

– De yngre jeg snakker med forteller at de vektlegger god kommunikasjon, medmenneskelighet og empati i en leder. At man føler seg verdsatt og at det er tydelig hva som forventes. Slik at man ikke hele tiden går med en angst for at en kanskje ikke leverer bra nok, eller ikke jobber nok timer, sier hun. 

AdvokatWatch har denne høsten vært i kontakt med flere advokatfirmaer angående deres fokus på mental helse i bransjen. Vi har blant annet snakket med Stig L. Bech i Wiersholm, og Anne Therese Bogen og Anna Øygarden Ingebrigtsen fra Thommessen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også