Elden Advokatfirma har bistått Norges Skiforbund i håndtering av varslingssak

Firmaet konkluderer med at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med forbundets etiske regler.
VARSLET: Det var Frode Pedersen (t.h.), tidligere smører for langrennslandslaget, som varslet om påståtte kritikkverdige forhold i Norges Skiforbund. Her sammen med langrennsesset Johannes Høsflot Klæbo på Sognefjellet i fjor sommer. | Foto: Terje Pedersen / NTB
VARSLET: Det var Frode Pedersen (t.h.), tidligere smører for langrennslandslaget, som varslet om påståtte kritikkverdige forhold i Norges Skiforbund. Her sammen med langrennsesset Johannes Høsflot Klæbo på Sognefjellet i fjor sommer. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det går frem av en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Det var en tidligere smører for langrennslandslaget som i sommer varslet om flere påståtte kritikkverdige forhold. Varselet omfattet en rekke forhold som varsleren har opplevd som kritikkverdige, enten personlig eller mer overordnet i arbeidsmiljøet for smørerne på langrennslandslaget.

Forholdene i varselet skal ha skjedd over en lengre tidsperiode.

Skiforbundet engasjerte Elden-partner Per Ragnar Bronken.

Advokatfirmaet har nå levert sin rapport etter å ha gjennomgått saken, og konkluderer i den med at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med forbundets etiske regler.

– Det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. Videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat Bronken i forbundets pressemelding.

– Vår oppfatning på bakgrunn av det faktum som er presentert, er at arbeidsmiljøet har mange positive sider som verdsettes innad i teamet, men at det også er utfordringer. Dette fremstår imidlertid ikke som en like stor utfordring i dag og heller ikke som en dominerende del av arbeidsmiljøet, forsetter Elden-partneren.

Generalsekretær Arne Baumann i skiforbundet har orientert skistyret om behandlingen av varselet, og at varslingssaken nå anses som avsluttet. Han sier at det gjennom behandling av varselet har fremkommet kunnskap som vil være viktig for forbundet fremover.

– Enten du er utøver, jobber i støtteapparatet, er tillitsvalgt eller er ansatt skal du oppleve et trygt og inkluderende arbeidsmiljø fritt for utilbørlig adferd. Selv om de aller fleste i Norges Skiforbund opplever det i dag, viser denne saken at vi fortsatt har en jobb å gjøre på dette området, sier Baumann.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også