Brækhus gir alle de ansatte eierandel og stemmerett

Advokatfirmaet oppretter nå en virtuell partner som vil få tildelt gjennomsnittet av det partnerne mottar i årlig kompensasjon.
LEDER: Atle H. Carlsen er managing partner i Brækhus, som nå gir alle ansatte eierandel. | Foto: Brækhus
LEDER: Atle H. Carlsen er managing partner i Brækhus, som nå gir alle ansatte eierandel. | Foto: Brækhus

Det skriver Finansavisen lørdag.

– Det er viktig at de ansatte ikke bare føler seg som et lite tannhjul i det store maskineriet, men at alle sees som likeverdige medlemmer av Brækhus-familien, sier managing partner Atle H. Carlsen til avisen.

Legger en 2023-resultatet til grunn, ville det utgjort en sum på rundt 4,5 millioner kroner og gitt alle de ansatte nær 60.000 kroner, ifølge avisen.

Brækhus har i dag nesten 80 medarbeidere. 25 av dem er partnere.

Ideen om å gjøre alle de ansatte til eiere kom fra noen ansatte i forbindelse med at ledelsen skulle utarbeide en ny strategi for advokatfirmaet de neste årene. Ifølge Carlsen ble forslaget enstemmig vedtatt av firmaets partnere.

Alle ansatte og partnerne får en lik andel i den virtuelle partneren.

Gjennom den virtuelle partneren får de ansatte også møterett på generalforsamlingen og én stemme når partnerskapet stemmer.

– Vi har en sterk solidaritetstankegang og en vilje til å skape en arbeidsplass med full transparens, tidlig involvering og hvor de ansattes stemme blir tatt på alvor, sier Carlsen i et LinkedIn-innlegg Brækhus har publisert lørdag.

Fra før av har Agp Advokater en lignende modell. Forskjellen er at alle ansatte der er direkte aksjonærer og ikke gjennom en virtuell partner.

– I vårt selskap eies 25 til 30 prosent av aksjene av andre enn partnerne, og hver aksje gir lik rett til utbytte og én stemme på generalforsamlingen, forteller managing partner Lars André Gjerdrum til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også