Wikborg Rein omsatte for over halvannen milliard i 2023 – skal ta opp kampen med Schjødt i Stavanger

Firmaet er ute etter å ta en større bit av transaksjonsmarkedet i oljebyen.
VIL UTFORDRE: Wikborg Rein, her representert ved managing partner Geir Sviggum. | Foto: Wikborg Rein
VIL UTFORDRE: Wikborg Rein, her representert ved managing partner Geir Sviggum. | Foto: Wikborg Rein

Wikborg Rein åpner derfor et Stavanger-kontor, skriver Dagens Næringsliv.

Advokatfirmaet har hatt en tilstedeværelse i Rogalands største by gjennom partner Kristoffer Lerum, som har hatt fast kontorsted i Stavanger de siste fire årene. Snart skal Wikborg Rein flytte inn i Ankerkvartalet. Der skal advokatfirmaet disponere over 400 kvadratmeter med kontorlokaler.

Advokat-tettheten er høy i denne delen av Stavanger. Schjødt og Arntzen de Besche holder til i samme kvartal, få etasjer under der Wikborg Rein flytter. Thommessen, Simonsen Vogt Wiig, Selmer og CMS Kluge er også i byen.

Wikborg Rein ønsker å ta en større del av transaksjonsmarkedet i oljebyen. At det er innbringende, viser ligningstallene for 2022, som forteller at Schjødt-advokatene Erling Ueland og Dag Sigve Kaada var Norges best og tredje best betalte advokat i 2022. Begge advokatene holder til i Stavanger.

– Vi skal ikke legge skjul på at Schjødts dominerende posisjon i dette markedet er noe av vår motivasjon, sier MP Geir Sviggum til DN.

Han opplyser til samme avis at Wikborg Rein satte ny omsetningsrekord i 2023. Den lyder på 1,55 milliarder kroner og innebærer en vekst på 11 prosent. Advokatfirmaet styrer mot et driftsresultat på siste halvdel av 700-tallet.

For å ta opp kampen med Norges største advokatfirma i Stavanger, skal Wikborg Rein få på plass flere advokater. Den første er allerede klar – Per Kristian Ramsland, som kommer fra partnerskapet i Arntzen de Besche.

Wikborg Rein-sjef Sviggum mener det er en klar trend at de største advokatfirmaene tar en større del av kaken, særlig i transaksjonsmarkedet.

– For fem år siden var andelen til de fem største selskapene under 20 prosent i det totale markedet for advokattjenester. Nå er den rundt 30 prosent. Isolert vil andelen til de fem største innen transaksjonsmarkedet være enda større enn 30 prosent, sier Sviggum til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også