«Gothminister» til finalen i Melodi Grand Prix

Advokat Bjørn Alexander Brem og Gothminister gikk videre fra den første delfinalen i Melodi Grand Prix.
TIL FINALEN: «Gothminister» var ett av tre bidrag som gikk videre fra den første delfinalen i Melodi Grand Prix. | Foto: Heiko Junge / NTB
TIL FINALEN: «Gothminister» var ett av tre bidrag som gikk videre fra den første delfinalen i Melodi Grand Prix. | Foto: Heiko Junge / NTB

Lørdag kveld fant den første delfinalen i Melodi Grand Prix sted i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo.

Der ble det suksess for Bjørn Alexander Brem og og Gothminister. Brem er til daglig ansatt som forbundsadvokat i Norsk Filmforbund, men har også en musikalsk side.

– Jeg har hatt tre dager med bihulebetennelse, og har følt meg dårlig. Etter å ha tatt meg sammen og spist noe chili, er jeg veldig glad nå for at rocken og metallen er i finalen, sier Gothminister til NRK.

Gothminister opptrådte med låten «We Come Alive», som er et samarbeid med produsent Jesper Borgen (Alan Walker, Coldplay). Den handler ifølge bandet «om det verdifulle i leken, om å tro på seg selv og stå sammen mot all urettferdighet».

Låten slo an hos det norske folk. Gothminister var ett av tre bidrag som kvalifiserte seg til finalen. De to andre var oddsfavoritt Margaret Berger med låten «Oblivion», og Ingrid Jasmin med «Eya».

Gothminister spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland, et land hvor bandet har hatt stor suksess over mange år, og har i løpet av karrieren vært på turné i flere enn 40 land. I fjor ga bandet ut albumet «Pandemonium».

Det er andre gang Gothminister deltar i Melodi Grand Prix.

Den store finalen går av stabelen i Trondheim Spektrum lørdag 3. februar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også