Mener Universitetet i Bergen bør gi innsyn i råd fra Simonsen Vogt Wiig

Jussprofessor Johan Giertsen ved Universitetet i Bergen er kritisk til hvordan egen arbeidsgiver har håndtert advokatregningene til rektor Margareth Hagen. 
KRITISK: Jussprofessor Johan Giertsen er kritisk til UiBs håndtering av saken. | Foto: Terje Pedersen / NTB
KRITISK: Jussprofessor Johan Giertsen er kritisk til UiBs håndtering av saken. | Foto: Terje Pedersen / NTB

– Åpenhet blir bare et pynteord totalt uten innhold, dersom UiB ikke gjør kjent hvilke råd rektor har mottatt fra advokatfirmaet som har fakturert UiB for 373.000 kroner, sier jussprofessor Johan Giertsen til Bergens Tidende.

Utgiftene er knyttet til råd UiB-rektor Margareth Hagen mottok i forbindelse med en vedtektsendring som Trond Mohn drev igjennom i Trond Mohn stiftelse. Hagen var styremedlem frem til 7. januar i år. Selv om Hagen var oppnevnt i stiftelsesstyret av UiB, satt hun der som privatperson, ikke rektor.

Det er Simonsen Vogt Wiig som har bistått Hagen.

Tidligere i januar ble det kjent at Kunnskapsdepartementet vurderte at det ikke var grunnlag for at UiB skulle dekke Hagens advokatutgifter. I forrige uke vedtok styret ved UiB likevel at Hagen slipper å betale regningene.

Professor Giertsen reagerer på at advokatrådene fra universitetets side nå blir beskrevet som å ha «stor viktighet» og «stor egeninteresse» for UiB.

– Da skal kommunikasjonen mellom UiB og advokatfirmaet journalføres.

Verken Hagen eller universitetsdirektør Tore Tungodden ønsker å besvare Bergens Tidendes spørsmål om de vil ta initiativ til at dokumenter knyttet til de til sammen fire regningene fra advokatfirmaet nå kan journalføres.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også