UiB-rektor slipper å ta advokatregningen selv

Styret for Universitetet i Oslo kritiserte universitetets ledelse, men bestemte til slutt at Margareth Hagen ikke skal tilbakebetale for advokatregningene. 
HYRET ADVOKAT: Margareth Hagen, som er rektor ved Universitetet i Bergen. | Foto: Tuva Åserud / NTB
HYRET ADVOKAT: Margareth Hagen, som er rektor ved Universitetet i Bergen. | Foto: Tuva Åserud / NTB

Regningene, som hun fikk etter at hun trengte juridisk rådgivning mens hun var styremedlem i Trond Mohn stiftelsen, endte på 373.000 kroner. Det var Simonsen Vogt Wiig som bistod rektoren. 

Utgiftene gjaldt en omstridt vedtektsendring i Trond Mohn stiftelse, en endring som kunne få store konsekvenser for UiB. Tidligere i januar ble det kjent at Kunnskapsdepartementet vurderte at det ikke var grunnlag for at Universitetet i Bergen skulle dekke advokatutgiftene til Hagen. 

Torsdag møttes styret ved universitetet, som bestemte at rektoren skal slippe å betale for advokatregningene, skriver Bergens Tidende

Ifølge avisen heter det i vedtaket at styret tar Kunnskapsdepartementets sin vurdering til etterretning og beklager at det er dekket kostnader over bevilgningen som ikke er i tråd med økonomireglementet. De besluttet å dekke rektorens advokatutgifter, ettersom disse tjenestene ble besluttet og bestilt av universitetsdirektøren, Tore Tungodden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også