Grettes nye sjef i nord: – Jeg ønsker at flere store saker skal kunne håndteres av advokater i Nord-Norge

Thomas Andreassen, som skal lede Grettes nye kontor i Mo i Rana, vil hindre advokatoppdrag-lekkasje sørover.
GRETTE-PARTNER: Thomas Andreassen starter som partner i Grette 1. mars. | Foto: Nord Advokatfirma
GRETTE-PARTNER: Thomas Andreassen starter som partner i Grette 1. mars. | Foto: Nord Advokatfirma

I forrige måned ble det kjent at Grette åpner sitt første kontor utenfor Oslo, nærmere bestemt Mo i Rana i Nordland. Samtidig blir fiskeri og havbruk et nytt satsingsområde i advokatfirmaet. 

Det er Thomas Andreassen som skal lede Grettes nye kontor i Mo i Rana. Han er i dag partner i Nord Advokatfirma, som holder til i samme by. Han har sin spesialkompetanse innenfor nettopp fiskeri- og havbruksrett, i tillegg til forvaltningsrett og kontraktsrett.

I et intervju med lokalavisen Rana Blad forteller Andreassen om motivasjonen bak skiftet av arbeidsplass. Han viser til at mange av de store advokatoppdragene i Nord-Norge betjenes av større advokatfirmaer i Oslo, og at han ser på det som et konkurransetiltak å etablere et kontor i Mo i Rana.

– Jeg ønsker at flere store saker skal kunne håndteres av advokater i Nord-Norge, og dette vil være et tiltak for å demme opp for «lekkasjen» av saker til Oslo, sier han til avisen.

Andreassen jobbet i Wikborg Rein i Bergen før han ble partner i Nord Advokatfirma i 2017. Han har tidligere uttalt seg til AdvokatWatch om tilstedeværelsen til de store advokatfirmaene i hans hjemregion.

– Vi har nødvendigvis ikke noe imot det da vi samarbeider med flere store firmaer, men lokale aktører ønsker seg ofte en lokal advokatkontakt, med dag til dag-rådgiving, sa han i september 2022. 

Han uttalte seg også om forskjellen mellom det å jobbe i et større firma kontra et mindre.

– Den største forskjellen fra Wikborg Rein, er at jeg kanskje er litt mer alene med tingene her. Det er ikke et stort kollegium, som man kan dra på de samme tingene med, sa han den gang.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også