Tre førstegangsvinnere i Finansavisens advokatundersøkelse

Få overraskelser i Finansavisens årlige advokatundersøkelse, men tre advokater gikk for første gang til topps.
VINNER: Fredrik Berg er Norges beste advokat innen økonomiske straffesaker, ifølge den uoffisielle kåringen. Her avbildet under en rettssak i 2015. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VINNER: Fredrik Berg er Norges beste advokat innen økonomiske straffesaker, ifølge den uoffisielle kåringen. Her avbildet under en rettssak i 2015. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Finansavisen har nok en gang offentliggjort sin uoffisielle kåring over Norges beste advokater, den 26. i rekken.

Ifølge magasinet var det 55 advokatfirmaer og internadvokatavdelinger som deltok i kåringen for 2023. Nærmere tolv prosent av det totale antall praktiserende advokater i Norge ble nominert og fikk poeng, fordelt på 26 fagkategorier. 175 advokater fikk sine første nominasjoner, men bare 11 fikk tilstrekkelig med poeng til å innta en plass på listene.

Som vanlig er det mange gjengangere på listen, spesielt aller øverst, men tre advokater går til topps før første gang i karrieren. Det er Fredrik Berg i Fend (økonomiske straffesaker), Gaute Gjelsten i Gjelsten Herlofsen (shipping) og Henning Harborg i Thommessen (tvist).

De vipper henholdsvis Anders Brosveet i Elden, Oddbjørn Slinning i Wikborg Rein og Frode Innjord i Hjort ned fra toppen. Sistnevnte er for øvrig en av advokatene i Karasjok-saken som Høyesterett starter behandling av i storkammer torsdag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også