Disse advokatene tar plass i SMB Norge sitt nye juridiske utvalg

SMB Norge har etablert et juridisk utvalg som skal avdekke områder hvor SMB-sektorens juridiske rettigheter bør styrkes. 
MED I UTVALG: (oppe) Helge Skogseth Berg og Silja Dagenborg fra Nordia Law, Catriona McIntyre fra Simonsen Vogt Wiig, og Kjetil Sauarlia og Gard Skogstrøm fra Agp. | Foto: Nordia Law/Simonsen Vogt Wiig/Agp
MED I UTVALG: (oppe) Helge Skogseth Berg og Silja Dagenborg fra Nordia Law, Catriona McIntyre fra Simonsen Vogt Wiig, og Kjetil Sauarlia og Gard Skogstrøm fra Agp. | Foto: Nordia Law/Simonsen Vogt Wiig/Agp

Det opplyser de i en melding på sine hjemmesider. 

SMB Norge skriver i meldingen at til tross for at små og mellomstore bedrifter-segmentet utgjør godt over 95 prosent av norsk næringsliv, opplever mange bedriftseiere at lovverket er tilpasser de store virksomhetene. 

«Mens de største bedriftene gjerne har egne juridiske avdelinger som sørger for at selskapet til enhver tid holder seg innenfor lovverket, er det vesentlig mer krevende for de minste å manøvrere seg frem i «jungelen» av stadig nye lover og regler», skriver de videre. 

SMB Norge har derfor nå etablert et eget juridisk utvalg, med mål om å gjennomgå ulike områder av lovverket for å avdekke hvor rettighetene til de mindre virksomhetene bør styrkes. 

I utvalget sitter sitter det fem advokater. Catriona McIntyre fra Simonsen Vogt Wiig skal ha arbeidsrett som ansvarsområde, Kjetil Sauarlia og Gard Skogstrøm fra Agp skal dekke selskapsrett, og for området skatt og avgift er Silja Dagenborg og Helge Skogseth Berg fra Nordia blitt med i utvalget. 

Dagenborg er valgt ut til å lede utvalget. 

– Vårt mandat er å avdekke områder hvor SMB-sektoren rammes uforholdsmessig hardt av gjeldende lover og reguleringer, og vårt fokus vil være på å identifisere effektive og praktiske løsninger som vil gi umiddelbar effekt for de mindre virksomhetene, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også