Advokater står bak nytt legal tech-selskap: – Da vi startet dette, ønsket vi å komme inn som en seriøs aktør i denne bransjen

Nå har selskapet signert en ny samarbeidsavtale med Sandefjord-baserte Adminkit.
FORENER KREFTER: Fra venstre Svein Erik Myhr (head of partnership i Adminkit) Pål Reinert Bredvei daglig leder i Adminkit), Magnus Grape Løvdal (partner i Skraib) og Jonas Tjersland (partner i Skraib). | Foto: Adminkit
FORENER KREFTER: Fra venstre Svein Erik Myhr (head of partnership i Adminkit) Pål Reinert Bredvei daglig leder i Adminkit), Magnus Grape Løvdal (partner i Skraib) og Jonas Tjersland (partner i Skraib). | Foto: Adminkit

Advokatene Magnus A. Grape Løvdal og Jonas Tjersland har etablert legal tech-selskapet Skraib, som tilbyr ferdigregistrerte, norske hylleselskaper. I 2023 fikk selskapet konsesjon fra Finanstilsynet.

På Skraibs nettsider skriver duoen at de blant annet har hatt advokater og revisorer i tankene når de har utviklet den nye virksomheten.

– Advokater og andre rådgivere har ofte behov for våre selskaper, og mange aktører har ikke egne hylleselskaper tilgjengelig. Vi kan raskt levere ferdig oppsatt selskapsstruktur slik advokaten eller deres klient ønsker, sier Jonas Tjersland til AdvokatWatch.

Blant Skraibs samarbeidspartnere finner blant annet Eurojuris Norge. Sistnevnte består av 16 selvstendige advokatfirmaer, med over 250 advokater.

– Da vi startet dette, ønsket vi å komme inn som en seriøs aktør i denne bransjen, for vi har kunnskap og erfaring rundt selskapsstrukturering som gjør oss i stand ti å fungere som en samtalepart og rådgiver for våre kunder, sier Magnus Grape Løvdal.

Tjersland er til daglig partner i Advokatfirmaet Grønvigh, Tjersland & Indrevær i Oslo, mens Løvdal etablerte Skarp Advokatfirma sammen med Stian With Indreiten i desember i fjor.

– Så langt har vi klart å kombinere arbeidet med å være advokat og bygge opp Skraib Det er jo også vår kompetanse som advokater som gjør at vi kan tilby skreddersøm i transaksjonene, sier Tjersland.

Nytt samarbeid

Nå inngår Skraib også et samarbeid med Adminkit i Sandefjord. Sistnevnte leverer personal- og HR-system for små og mellomstore bedrifter, og på eiersiden finner man investorer som Kjell Inge Røkke gjennom ventureselskapet Runway FBU, Idékapital og Altitude Capital.

– Vi er svært imponert over hva Adminkit allerede kan levere, og de tilbyr også mange verktøy som er nyttige for nyetablerte selskaper. For våre kunder er det en stor fordel å ha tilgang på de riktige verktøyene, sier Tjersland.

Pål Reinert Bredvei, daglig leder i Adminkit, forteller til AdvokatWatch at blant de 100-200 nye virksomhetene som registrerer seg hos firmaet hver eneste måned, dukker det jevnlig opp spørsmål produkter og tjenester som de ikke kan levere.

– At vi nå kan tilby Skraib sine tjenester, gjør at vi i Adminkit kan hjelpe våre kunder med nok et område som skaper administrativ frustrasjon, sier han.

Bredvei forteller videre at de nylig har fått flere advokatfirmaer på kundelisten.

– Advokater er som en hvilken som helst annen normal SMB-virksomhet. De ønsker å bruke minst mulig tid på administrasjon og regulatoriske områder som personal, HR og GDPR. Uavhengig av bransje, så ønsker alle bruke sin tid der hvor de har størst verdiskapning, sier Adminkit-sjefen.

Vil ikke utkonkurrere advokater

I en artikkel i Sandefjords Blad uttaler Breidvei at han mener advokatfirmaene «gjør lurt i å la selskaper som Adminkit håndtere «melk og brød»-tjenester som vanlige, standard arbeidskontrakter». Til AdvokatWatch sier Bredvei at han oppfatter at mange av advokatfirmaene er enig i det utspillet.

– De fleste fremoverlente advokatene vi snakker med er enig i det, sier han og utdyper:

– Hittil har over 9.200 arbeidskontrakter blitt generert gjennom vår tjeneste, og flertallet av advokatene jeg har diskutert dette med støtter bruken av digitale løsninger for å håndtere slike enkle standard kontrakter. De fleste også selv at advokaters spesialiserte juridiske kunnskap bør reserveres for mer komplekse kontrakter og i alle de andre aspektene ved ansettelsesforholdet.

Ifølge Bredvei er ikke målet til Adminkit å utkonkurrere advokater.

– Vi ønsker å tilby en løsning for de som ikke tar seg råd til juridisk rådgiving og dermed velger å benytte seg av utdaterte maler funnet på nettet. For slike enkle standard arbeidsavtaler er en digital løsning som vår mer enn tilstrekkelig. Imidlertid, for avtaler som krever tilpasning til selskapet eller den enkeltes behov, bør juridisk rådgivning helt klart søkes. Noe vi oppfordrer på det sterkeste til våre kunder, forteller han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også