Hjort bistår landets nest største grunneier i rettssak – har så langt fakturert 4,3 millioner kroner

Tre advokatfirmaer fra Oslo er involvert i den såkalte Karasjok-saken, som går for Utmarksdomstolen i Finnmark.
BISTÅR FEFO: Hjort-partner Frode Andersen Innjord ønsker ikke å kommentere hva advokatfirmaet har fakturert i saken. Her er han avbildet under en rettssak i Oslo tingrett i 2017. | Foto: Lise Åserud/NTB
BISTÅR FEFO: Hjort-partner Frode Andersen Innjord ønsker ikke å kommentere hva advokatfirmaet har fakturert i saken. Her er han avbildet under en rettssak i Oslo tingrett i 2017. | Foto: Lise Åserud/NTB

Saken dreier seg om hvem som skal eie utmarken i Karasjok, og det er satt av tre uker til rettssaken, som avsluttes denne uken.

Finnmarkseiendommen (FeFo), som er stevnet av to ulike grupper, representeres av Hjort ved partner Frode Andersen Innjord og senioradvokat Rune Mykkeltvedt. FeFo opplyser på egne nettsider at de forvalter 95 prosent av grunnen i Finnmark, og er landets nest største grunneier.

Ifølge iFinnmark har Hjort fakturert FeFo 4,3 millioner kroner for forberedelser til den pågående rettssaken, som omtales som historisk, i Karasjok i løpet av fjoråret. Advokatfirmaet har ennå ikke fakturert for bistanden under selve rettssaken. På spørsmål fra avisen om Innjord føler at Hjort har levert, med tanke på summen, svarer han:

– Jeg har ikke lyst å kommentere på hva vi har fakturert, og så videre. Det vil jeg ikke. Det vil jeg med styrke unnlate å kommentere, som det heter på advokatspråk.

FeFo har for øvrig en egen juridisk avdeling, som består av en advokat, en advokatfullmektig og en jurist/rådgiver. Direktør Jan Olli i FeFo forklarer bruken av Hjort med «kapasitetshensyn».

– Vi har ikke kapasitet til å ta alt alene. Og dessuten ønsker vi å bruke de beste som er i denne saken. Og det er så store saker vi har vært igjennom i Utmarksdomstolen, at vi rett og slett ikke kapasitet til å ta alt med egen krefter, sier Olli.

FeFos motparter bruker også advokater fra firmaer basert i Oslo.

Lund & Co bistår Karasjok kommune og lokalbefolkningen i rettssaken mot FeFo. Det er partnerne Caroline Lund og Lasse Gommerud Våg, samt advokatfullmektig Carsten Smith Elgesem, som er involvert hos Lund & Co.

Den andre motparten til FeFo, den såkalte Guttorm-gruppen, har hyret inn partnerne Eirik og Andreas Brønner fra advokatfirmaet Brønner & Co DA i Oslo.

Det er ikke kjent hva Lund & Co og Brønner & Co har fakturert i saken så langt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også